پذیرش تحصیلی کانادا: صفر تا صد در سه قدم!

پذیرش تحصیلی کانادا
فهرست مطالب

تحصیل در کشور کانادا یک موقعیت بی‌نظیر برای تضمین آینده شغلی و اجتماعی است. کشور کانادا به لطف مدارس، کالج‌ها ودانشگاه‌های برتر خود، یکی از پیشرفته‌ترین کشورهای علمی در جهان است. از طرفی با تحصیل در این کشور بدون شک آینده شغلی شما تا حد بسیار بالایی تضمین شده و فرصت‌های فراوانی برای اقامت دائمی و کار در این کشور به دست خواهید آورد. اگر شما نیز قصد دست‌یابی به این هدف بزرگ را دارید، با مطالعه این مقاله می‌توانید با شرایط پذیرش تحصیلی کانادا آشنا شوید.

در ادامه این مقاله، به جنبه‌های مختلف شرایط تحصیل در کانادا و مراحل و مدارک لازم برای اپلای آن می‌پردازیم.

 

انواع ویزای تحصیلی کانادا

پیش از بررسی شرایط و مدارک، بهتر است با انواع ویزای تحصیلی برای کشور کانادا آشنا شوید. در حالت کلی دو نوع ویزا برای تحصیل در این کشور وجود دارد. این دو ویزا عبارت‌اند از:

  • ویزای تحصیلی دانش‌آموزی کانادا: در صورتی که یک فرد زیر ۱۸ سال متقاضی تحصیل در مدارس کشور کانادا را داشته باشد، نیاز به ویزای تحصیلی دانش‌آموزی خواهد داشت. در این حالت شخص متقاضی پس از دریافت پذیرش، نیاز به معرفی یک نفر به عنوان قیم خود خواهد داشت و اثبات تمکن مالی به عهده همین قیم خواهد بود. همچنین در صورتی که شخص متقاضی زیر ۱۰ سال باشد، قیم معرفی شده باید وی را در طول تحصیل در کشور کانادا همراهی کند.
  • ویزای تحصیلی دانشجویی کانادا: اگر به عنوان شخص بالای ۱۸ سال قصد تحصیل در دانشگاه‌های کانادا را داشته باشید، ویزای مورد نیاز شما از نوع دانشجویی خواهد بود. این نوع پذیرش تحصیلی کانادا نیاز به قیم نداشته و مدارک اثبات مالی باید به نام خود شخص متقاضی باشند. با توجه به تقاضای بالا برای اخذ ویزای تحصیلی دانشجویی کانادا، در ادامه مقاله بیشتر به جنبه‌های این بخش خواهیم پرداخت.

اکنون با در نظر گرفتن مقطع و شرایط خود، کافی است تا مراحل زیر را دنبال کنید.

انواع ویزای تحصیلی کانادا

 

مراحل پذیرش تحصیلی کانادا

برای اپلای و پذیرش تحصیلی در کانادا، مسیر مشخصی وجود دارد. تمام دانش‌آموزان و دانشجویانی که پیش از این موفق به پذیرش و دریافت ویزای تحصیلی کانادا شده‌اند، همگی مسیر مشترکی را سپری کرده‌اند. پس اگر شما نیز قصد دست‌یابی به این هدف را دارید، مراحل مشخصی را پیش روی خود خواهید داشت. در ادامه این مراحل را به ترتیب به شما معرفی می‌کنیم.

مرحله اول: انجام تحقیقات پیش از اپلای

برخی از افراد متقاضی مهاجرت، اولین قدم برای این کار را آماده‌سازی هرچه‌سریع‌تر مدارک، گرفتن وقت سفارت و انجام امور مربوط به پیکاپ ویزای کانادا می‌دانند؛ درحالی که اولین قدم برای پذیرش تحصیلی، تعیین دقیق و روشن اهداف است. به عنوان مثال اگر به عنوان دانشجو قصد تحصیل در کانادا را داشته باشید، لازم است تا رشته تحصیلی مورد نظر و حتی دانشگاه‌های مورد علاقه خود برای تحصیل را مشخص کنید. این قدم ممکن است کمی زمان‌بر و نیازمند چندین روز تحقیق باشد؛ اما در نهایت همین تحقیقات می‌تواند ادامه مسیر شما را بسیار ساده‌تر کند. اما چرا تحقیق و آشنایی با شرایط دانشگاه‌های مختلف کانادا اهمیت دارد؟

اولین دلیل اهمیت این موضوع، مدرک زبان درخواستی از طرف دانشگاه برای بررسی شرایط پذیرش تحصیلی کانادا است. با توجه به انگلیسی بودن زبان تحصیل، اغلب دانشگاه‌های این کشور از افراد متقاضی درخواست ارائه یک مدرک زبان معتبر دارند. البته نوع مدرک زبان و همچنین نمره درخواستی برای پذیرش اولیه، نسبت به دانشگاه منتخب شما ممکن است متفاوت باشد. به عنوان مثال نمره آیلتس برای تحصیل در کانادا برای برخی دانشگاه‌ها ۶.۵ و برای برخی دیگر بیشتر خواهد بود. درنتیجه اگر شما مدرک زبان معتبری در اختیار نداشته و یا نمره مدرک شما کمتر از مقدار درخواستی دانشگاه باشد، درخواست پذیرش تحصیلیتان در همان مرحله اول مورد بررسی قرار نخواهد گرفت. پس از بررسی و انتخاب دانشگاه، نوبت به آماده‌سازی مدارک خواهد رسید.

 

مرحله دوم: آماده‌سازی مدارک لازم برای پذیرش تحصیلی کانادا

پس از انجام تحقیقات ابتدایی در مورد دانشگاه و انتخاب رشته و محل تحصیل مورد نظرتان، نوبت به آماده‌سازی مدارک مورد نیاز برای اپلای تحصیلی کانادا خواهد رسید. بسته به دانشگاه مورد نظرتان، ممکن است مدارک متفاوتی برای بررسی اپلای از شما درخواست شود؛ اما در حالت عمومی موارد زیر جزو پایه‌ای ترین مدارک مورد نیاز برای ارسال درخواست پذیرش تحصیلی کانادا خواهند بود:

  • پاسپورت معتبر
  • آخرین مدرک تحصیلی (در صورت داشتن مدرک دانشگاهی، نیاز به آزادسازی مدرک خود خواهید داشت)
  • ارائه مدرک اثبات تمکن مالی
  • ارائه مدارک قابل قبول برای اثبات تعلق به وطن
  • گواهی سو پیشینه
  • ارائه انگیزه‌نامه و توضیحات کتبی به افسر مهاجرتی برای اثبات تحصیلی بودن مهاجرت
  • مدرک زبان با نمره تعیین شده توسط دانشگاه مورد نظر

لازم به ذکر است که تمام مدارک داخلی نظیر مدرک تحصیلی و ریزنمرات، باید با ترجمه رسمی ارائه شوند. علاوه بر این، با توجه به مقطع تحصیلی مورد نظر شما ممکن است مدارک درخواستی نیز با تغییراتی همراه باشند.

تاثیر مقاله بر پذیرش تحصیلی کانادا: غیرضروری اما تأثیرگذار!
بیشتر بخوانید

در ادامه شرایط اختصاصی هر یک از مقاطع برای پذیرش تحصیلی در کانادا را مورد بررسی قرار داده‌ایم:

  • مقاطع ابتدایی و متوسطه (مدرسه): درخواست اپلای برای دریافت ویزای تحصیلی و پذیرش در مدارس کانادا نیاز به مدارک کمتر و ساده‌تری نسبت به مقاطع دانشگاهی دارد. در این مورد پس از انتخاب نوع و محل مدرسه، نیاز به اثبات تمکن مالی قیم (به جای تمکن مالی خود شخص)، ترجمه مدارک مورد نیاز برای تحصیل و همچنین شرکت در دوره‌های زبان در صورت پایین بودن سطح مهارت‌های زبانی دارید.
  • کالج: کالج‌های کانادا، دوره‌ای مابین مدرسه و دانشگاه به شمار می‌روند. در صورتی که قصد ادامه تحصیل در کالج داشته باشید، مواردی نظیر مدرک معتبر زبان انگلیسی یا فرانسوی، بهره‌مندی از حداقل معدل ۱۴ در مقطع دیپلم، ارائه رزومه کاری و تحصیلی و مدارک پیش‌دانشگاهی و دیپلم به همراه ترجمه رسمی، جزو نیازمندی‌های اولیه شما خواهد بود.
  • کارشناسی: افراد متقاضی برای پذیرش تحصیلی کانادا در مقطع کارشناسی، به مدارکی نظیر مدرک دیپلم یا پیش‌دانشگاهی با ترجمه رسمی، مدرک زبان آیلتس یا تافل با حداقل نمره درخواستی توسط دانشگاه، انگیزه‌نامه مناسب و همچنین توصیه‌ نامه نیاز خواهید داشت. البته توصیه نامه جزو مدارک اجباری نیست؛ اما بهره‌مندی از آن می‌تواند مسیر پذیرش تحصیلی در کانادا را بسیار ساده‌تر کند.
  • کارشناسی ارشد: در صورتی که مقطع کارشناسی خود را به پایان رسانده و قصد ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در کانادا را دارید، پیش از هرچیزی لازم است تا حداقل معدل دانشگاه مورد نظر خود برای مدرک کارشناسی را بررسی کنید. پس از بررسی و اطمینان از فراهم بودن نمره مورد نیاز، مدرک با ریز نمرات به همراه ترجمه رسمی، انگیزه‌نامه، توصیه‌نامه، رزومه تحصیلی و فرم درخواست اپلای جزو مدارک مورد نیاز شما خواهد بود. فرم اپلای اغلب در وب‌سایت رسمی هر دانشگاه موجود بوده و در دسترس افراد متقاضی قرار می‌گیرد. همچنین در صورتی که مقطع کارشناسی خود را در کشور کانادا سپری نکرده باشید، ممکن است یک آزمون ورودی برای سنجش مهارت‌ها از شما گرفته شود.
  • دکتری: در حالت کلی مدارک لازم برای پذیرش تحصیلی کانادا در مقطع دکتری مشابه با دوره کارشناسی ارشد است. با این تفاوت که برای اپلای در مقطع دکتری، برخی مدارک دارای اهمیت بیشتری خواهند بود. برای مثال برای اپلای دکتری ممکن است نیازمند چند توصیه‌نامه، مقالات تألیفی در مجلات معتبر، سابقه پژوهشی مناسب و موارد دیگری از این قبیل داشته باشید. همچنین ممکن است اساتید راهنما در مرحله مصاحبه، پروپوزال پیشنهادی شما را نیز درخواست کنند.

در کنار این مدارک، آشنایی با برخی ترفندهای کوچک برای پذیرش در هر مقطع نیز می‌تواند بسیار به شما کمک کند. به عنوان مثال برای پذیرش در مقطع دکتری، می‌توانید پیش از آماده‌سازی پروپوزال خود، از سوابق پژوهشی استاد راهنمای مورد نظر برای مکاتبه اطلاع یافته و طرح‌های پیشنهادی را بر همین اساس ارائه دهید.

پس از اطلاع کامل از مدارک مورد نیاز و آماده‌سازی آن‌ها، لازم است تا هزینه‌های اپلای و سایر هزینه‌های جانبی نظیر دریافت وقت سفارت کانادا را ارزیابی کنید.

آماده سازی مدارک لازم برای پذیرش تحصیلی کانادا

مرحله سوم: بررسی هزینه اخذ پذیرش تحصیلی

بخش ارزیابی هزینه‌ها، یک قسمت مهم در روند اپلای و برنامه‌ریزی برای دست‌یابی به ویزای تحصیلی است. در صورتی که شما تخمین مناسبی از هزینه‌های زندگی و تحصیل خود نداشته باشید، حتی در صورت دریافت ویزا نیز با مشکلات فراوانی مواجه خواهید شد. البته هزینه اخذ پذیرش تحصیلی کانادا از دو جهت قابل بررسی است. قسمت اول آن مربوط به هزینه درخواست یا همان اپلای فی بوده و قسمت دوم آن شامل هزینه تحصیل در دانشگاه‌های این کشور می‌شود.

ابتدا به بررسی موضوع اپلای فی می‌پردازیم. در صورتی که شما به عنوان یک شخص متقاضی خارجی قصد تحصیل در دانشگاه‌های کانادا را داشته باشید، برای بررسی اولیه پرونده خود نیاز به پرداخت هزینه‌ای خواهید داشت. این هزینه برای دانشگاه و رشته‌های مختلف رقم متغیری داشته و در حالت عمومی بین ۱۰۰ الی ۲۵۰ دلار در نظر گرفته می‌شود. البته پرداخت این رقم در همان مرحله ابتدایی بررسی پرونده انجام شده و ارتباطی با رد یا پذیرش آن ندارد.

به عبارت دیگر اگر به هر علتی نظیر ناقص بودن مدارک، عدم تأیید استاد و یا هر مورد دیگری درخواست پذیرش تحصیلی در کانادا مورد تأیید قرار نگیرد، هزینه پرداختی به شما بازگردانده نمی‌شود. در نتیجه برای جلوگیری از هدر رفتن زمان و هزینه بررسی درخواست، پیش از اقدام نهایی از مشاوران مهاجرتی باتجربه جهت بررسی تمامی جوانب کمک بگیرید.

بررسی هزینه اخذ پذیرش تحصیلی

بخش دوم، هزینه تحصیل در دانشگاه‌های کشور کانادا در مقاطع تحصیلی مختلف است. این مورد به عوامل گوناگونی نظیر محل تحصیل، رشته تحصیلی، مقطع تحصیلی، نوع پذیرش و موارد دیگر بستگی دارد. خوشبختانه هزینه تحصیل در کانادا نسبت به بسیاری از کشورهای انگلیسی زبان اروپایی و کشور آمریکا پایین‌تر است. همین موضوع در کنار سایر مزایای غیرقابل انکار این کشور، باعث شده تا افراد بسیاری متقاضی برای ادامه تحصیل در آن باشند. به طور متوسط، شهریه دانشگاه‌های کانادا در مقاطع مختلف به صورت زیر است:

  • مدارس کانادا: به طور متوسط سالیانه 15 هزار دلار برای مدارس دولتی و 10 الی 35 هزار دلار برای مدارس خصوصی
  • مقطع تحصیلی کارشناسی: به طور متوسط سالیانه ۳۰ هزار دلار (۱۵ هزار دلار برای هر ترم)
  • مقطع تحصیلی کارشناسی ارشد و دکتری: به طور متوسط سالیانه 40 الی 50 هزار دلار (۲۰ الی ۲۵ هزار دلار برای هر ترم)

البته در صورتی که معادل یا رزومه تحصیلی مناسبی داشته باشید، می‌توانید از مزایای بورسیه تحصیلی استفاده کنید. این بورسیه ممکن است بخشی از هزینه‌های تحصیل یا حتی تمام شهریه شما را جبران کند. همچنین علاوه بر این موارد، برخی هزینه‌های پنهان نظیر بلیت هواپیما برای کشور مقصد جهت حضور در سفارت و سایر موارد مشابه نیز در دسته هزینه‌های شما قرار خواهند گرفت.

بورسیه تحصیلی کانادا چه است و چه نیست؟
بیشتر بخوانید

 

سوالات متداول در خصوص پذیرش تحصیلی در کانادا

در قسمت آخر این مقاله، به بررسی برخی سوالات رایج متقاضیان تحصیل در کشور کانادا خواهیم پرداخت.

 

آیا امکان پذیرش تحصیلی کانادا بدون مدرک زبان وجود دارد؟

برخی از افراد متقاضی ویزای کانادا، در زمان ارسال درخواست خود دارای مدرک زبان آیلتس و تافل نیستند. از طرفی ممکن است بازه زمانی اپلای محدود بوده و فرصتی برای شرکت در آزمون یا دریافت نتیجه نهایی آن وجود نداشته باشد. در چنین شرایطی، گزینه پذیرش تحصیلی مشروط (Conditional Offer) پیش روی شما خواهد بود.

این شرایط، امکان پذیرش تحصیلی کانادا بدون مدرک زبان را فراهم می‌کند؛ اما شخص متقاضی متعهد می‌شود که تا مدت زمان مقرر، مدرک زبان معتبر خود را آماده و ارائه کند. در نتیجه اگر از مهارت‌های زبانی بالایی برخوردار بوده و تنها مشکل شما عدم وجود یک مدرک معتبر برای اثبات آن است، می‌توانید از این شرایط استفاده کنید. البته در سمت دیگر دانشگاه مورد نظر شما باید شرایط پذیرش مشروط را ارائه کرده باشد.

 

آیا برای پذیرش تحصیلی، نیاز به مکاتبه با اساتید وجود دارد؟

بله؛ در صورتی که قصد تحصیل در مقاطع کارشناسی ارشد یا دکتری را داشته باشید، مکاتبه با یک استاد می‌تواند روند پذیرش شما را بسیار ساده‌تر کند. البته پیش از مکاتبه، بهتر است از سوابق علمی و پژوهشی استاد مورد نظرتان اطلاع یافته و در صورت امکان رزومه خود را با توجه به سلیقه وی تنظیم کنید. همچنین شیوه نگارش با استاد از طریق ایمیل نیز بسیار نکته مهمی است. بهره‌گیری از تجربه مشاوران مهاجرتی در این زمینه می‌تواند شانس موفقیت شما را افزایش دهد.

 

آیا پس از پایان تحصیل در کانادا، امکان ورود به بازار کار وجود دارد؟

یکی از پرطرفدارترین دوره‌ها برای پذیرش تحصیلی کانادا به دوره‌های Co-Op اختصاص دارد. در این دوره‌ها شما می‌توانید در کنار تحصیل، مهارت مورد نظر خود را نیز فرا گرفته و پس از پایان تحصیلات به صورت مستقیم وارد بازار کار در کانادا شوید. در این شرایط امکان تبدیل ویزای تحصیلی به کاری نیز وجود خواهد داشت.

 

دیپازیت شهریه چیست؟

در صورتی که موفق به اخذ پذیرش تحصیلی در کانادا شدید، لازم است تا شهریه یک ترم خود را به عنوان ذخیره و سپرده به دانشگاه پرداخت کنید. این عمل به دلیل نشان دادن جدیت فرد متقاضی برای تحصیل در دانشگاه در نظر گرفته شده و با نام دیپازیت شهریه شناخته می‌شود.

 

کافی است شروع کنید!

در این مقاله، مراحل اخذ پذیرش تحصیلی کانادا و برخی از شرایط آن را مورد بررسی قرار دادیم. اگر به صورت جدی قصد تحصیل در کشور کانادا را دارید، بهتر است هرچه سریع‌تر به جای تعلل و از دست دادن زمان، اقدامات اولیه را آغاز کنید. به محض وارد شدن به این مسیر، متوجه خواهید شد که بسیاری از نگرانی‌ها و دغدغه‌های شما بی‌مورد بوده و راه زیادی تا دست‌یابی به آرزوی خود برای تحصیل در این کشور بی‌نظیر ندارید.

در هر یک از مراحل این مسیر، مشاوران مهاجرتی سالیان سفر آماده ارائه خدمات خود به شما کاربران عزیز هستند. در صورت نیاز می‌توانید سوالات خود را در قسمت نظرات همین مقاله مطرح کنید. همچنین مشاوران باتجربه سالیان سفر به صورت تلفنی و از طریق شماره تلفن 02179676  آماده پاسخگویی مستقیم و سریع به شما هستند.

‫0/5 ‫(0 نظر)
دریافت مشاوره رایگان
برای دریافت مشاوره رایگان شماره تماس خود را در کادر زیر وارد کنید:

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خبرنامه
عضویت در خبرنامه هفتگی سالیان

برای اشتراک در خبرنامه ایمیل خودرا در کادر زیر وارد کنید

دریافت مشاوره رایگان
برای دریافت مشاوره رایگان شماره تماس خود را در کادر زیر وارد کنید:
پیشنهاد میکنیم این مقالات را هم بخوانید
Call Now Button