آزمون جیمت GMAT چیست؟

آزمون جیمت GMAT
فهرست مطالب

Graduate Management Admission Test یا همان GMAT، یک آزمون استاندارد چهار گزینه‌ای است که به زبان انگلیسی و کامپیوتری برگزار می‌شود. این آزمون نقش بسیار مهم و پر رنگی را در پذیرش شما در رشته‌های مربوط مدیریت و کسب و کار نظیر MBA دارد.

برای مثال متقاضیان دوره‌های “MBA Master of Business Administration” و دوره‌های مشابه آن، از جمله “MPA Master of Public Administration” ملزم به شرکت در این آزمون هستند.

امروزه اکثر دانشگاه‌ها آزمون جیمت را از شروط بررسی پرونده درخواست پذیرش شما اعلام می‌کنند. همچنین تعداد زیادی از دانشگاه‌هایی که دوره‌های کسب‌وکار، مدیریت مالی و حسابداری را در مقطع تحصیلات تکمیلی یا دکتری ارائه می‌دهند، حد نصابی برای نمره این آزمون در نظر گرفته‌اند. به همین دلیل است که نباید تأثیر مستقیم نمره بالا در آزمون جیمت خود را در روند بررسی اپلیکیشنتان دست‌کم بگیرید.

در آزمون جی‌­مت GMAT چه مواردی سنجیده می­شود؟


آزمون جیمت GMAT به طور کلی توانایی شما در ریاضیات، جبر، هندسه، تجزیه‌وتحلیل داده‌ها، سطح زبان و… را می‌سنجد. البته باید توجه داشت که قبل از هر چیزی، این مهارت تفکر انتقادی، استدلال و تجزیه‌وتحلیل شماست که باعث کسب نمره عالی شما در این آزمون می‌شود.

بخش‌های مختلف آزمون جیمت GMAT


آزمون جیمت دارای چهار بخش مجزاست؛ اما در هر چهار بخش نیاز است تا شما از مهارت تفکر انتقادی و قدرت تجزیه و تحلیل خود استفاده کنید. نمرات این چهار بخش با هم ترکیب می‌شوند تا نمره نهایی به شما اطلاع داده شود.

بخش‌های مختلف آزمون جیمت GMAT

 

  1. ارزیابی نگارش تحلیلی (Analytical Writing Assessment)

این بخش مهارت نوشتن شما را می‌سنجد و نمره آن به طور جداگانه از 0-6 امتیازبندی می‌شود. مقاله (Essay) شما یکبار توسط کامپیوتر و یک بار توسط شخص مصحح، تصحیح می‌شود. در صورتی که دو نمره شما تفاوت زیادی داشته باشند، مقاله شما برای بار سوم و توسط فرد دیگری تصحیح می‌شود.

در این بخش نیاز نیست شما نظر شخصی خود را درباره موضوع مقاله بنویسید؛ بلکه از شما خواسته می‌شود تا استدلال نویسنده را نقد و صحت شواهد و استدلال‌های او را تجزیه‌وتحلیل کنید.

  1. استدلال یکپارچه (Integrated Reasoning)

در این بخش از شما خواسته می‌شود تا گراف‌ها و جداول را تفسیر کنید. در واقع از شما می‌خواهد تا مهارت خود را در استدلال‌های چند منبعی و تحلیل‌های دو قسمتی استفاده کنید. بازه نمره این بخش 0-8 امتیاز و شامل 12 سؤال است که هر کدام می‌توانند از چند بخش تشکیل شده باشند.

 

  1. محاسباتی (Quantitative)

سؤالات این بخش خود به دو دسته حل مسئله و کفایت داده تقسیم می‌شود؛ بدین شکل که نیاز است شما مهارت خود را زمینه در حل مسائل مختلف ریاضی و جبر به کار گیرید. بازه نمرات قسمت محاسباتی 0-60 است.

  1. درک مطلب و زبان (Verbal)

معمولاً سؤالات درک مطلب و زبان به سه دسته تقسیم می‌شوند.

  • درک مطلب (Reading Comprehension questions)

12 سؤال از مجموعه سؤالات این بخش مربوط به درک مطلب هستند؛ یعنی شما باید قادر به شناسایی ایده‌ها، خلاصه کردن ایده اصلی متن و … باشید.

  • استدلال انتقادی (Critical Reasoning questions)

این دسته 10 سؤال را شامل می‌شود و لازم است که شما قدرت به چالش کشیدن ایده‌ها و پروراندن آن‌ها را داشته باشید. موفقیت در این بخش مستلزم درک ساختار استدلال‌ها و تجزیه‌وتحلیل منطقی و دقیق روابط بین شواهد و نتایج است.

  • تصحیح جملات (Sentence Correction questions)

در این بخش از شما خواسته می‌شود تا 14 عبارتی که زیر آن‌ها خط کشیده شده است و نیاز به تصحیح دارند را اصلاح کنید. (لازم است تشخیص دهید که نیاز به اصلاح دارند یا خیر)

داوطلبان آزمون می‌توانند قبل از شروع آزمون ترتیب سؤالات خود را انتخاب کنند. برای این کار سه گزینه پیش رو دارند:

  • Analytical Writing Assessment (AWA) , Integrated Reasoning (IR) , Quantitative, Verbal
  • Verbal, Quantitative, Integrated Reasoning, Analytical Writing Assessment
  • Quantitative, Verbal, Integrated Reasoning, Analytical Writing Assessment
بخش­های آزمون تعداد سؤال مدت زمان نمره
ارزیابی نگارش تحلیلی 1 30 دقیقه 0-6
استدلال یکپارچه 12 30 دقیقه 1-8
محاسباتی 31 62 دقیقه 0-60
درک مطلب و زبان 36 65 دقیقه 0-60
کل 80 3 ساعت و 7 دقیقه 200-800

توجه داشته باشید در طول آزمون شما در کل 16 دقیقه تایم استراحت اختیاری دارید و با احتساب آن کل مدت آزمون حدود 3 ساعت و 23 دقیقه خواهد بود. این زمان بدون در نظر گرفتن چک‌این شماست. پیشنهاد ما به شما این است که حداقل 30-45 دقیقه قبل از شروع آزمون در محل آزمون حضور داشته باشید.

 

نحوه امتیازدهی آزمون جیمت GMAT


آزمون جیمت یک آزمون هوشمند و سیستمی است و امتیاز شما در آن به نحوه عملکرد شما بستگی دارد.

هنگامی که شما آزمون خود را آغاز می‌کنید، سیستم سطح شما را متوسط در نظر گرفته و سؤالی با درجه سختی متوسط پیش روی شما قرار می‌دهد. از این مرحله به بعد همه چیز به عملکرد شخص شما بستگی دارد. در صورتی که شما پاسخ درست به سؤال دهید، سؤال بعدی سخت‌تر و در صورتی که پاسخ شما اشتباه باشد، سؤال آسان‌تری برای شما انتخاب می‌کند. این‌گونه است که امتیاز شما نه‌تنها به درستی و نادرستی پاسخ‌های شما، بلکه به سطح سؤالات شما بستگی دارد.

امتیازدهی بخش AWI همان‌طور که گفته شد به‌صورت جداگانه انجام می‌شود، اما توجه داشته باشید در تمام بخش‌های این آزمون عدم پاسخگویی شما به سؤالات باعث کاهش نمره شما می‌گردد. همچنین در طول آزمون شما قادر به بازگشت به سؤال قبلی نخواهید بود!

نحوه امتیازدهی آزمون جیمت GMAT

 

 

چه نمره‌ه­ای در آزمون جیمت نمره قبولی محسوب می­شود؟


آزمون جیمت قبولی یا مردودی ندارد. همیشه برای پاسخ به این سؤال بهترین کار این است به میانگین نمره آزمون متقاضیان پذیرفته شده دوره یا دانشگاهی که قصد درخواست پذیرش از آن را دارید نگاهی بیندازید.

سؤالات بخش محاسباتی و درک مطلب، هر دو 60 امتیاز را به خود اختصاص می‌دهند؛ اما میانگین امتیاز شرکت کنندگان برای بخش محاسباتی 39 و برای بخش درک مطلب 27 است. در ادامه جدولی از نمرات شرکت کنندگان از سال 2013 تا 2015 آورده شده است.

نمره کل درصد
710 10% برتر از تمام شرکت کنندگان
650 25% برتر از تمام شرکت کنندگان
580 50% برتر از تمام شرکت کنندگان
570 کمتر از 50% شرکت کنندگان

هزینه آزمون جیمت GMAT


هزینه دقیق این آزمون به محل برگزاری آن بستگی دارد ولی معمولاً حدود 250 دلار آمریکاست. (قبل از ثبت نام حتماً آخرین مبلغ مصوب را از سایت رسمی آزمون چک کنید.) خبر بد این است که متأسفانه امکان برگزاری و شرکت در آزمون جی‌مت در کشورمان ایران وجود ندارد. متقاضیان مقیم ایران باید برای شرکت در این آزمون به کشورهای همسایه مانند ترکیه (آنکارا و استانبول)، ارمنستان، کشورهای حاشیه دریای خلیج فارس از جمله قطر و امارات (دبی و ابوظبی) سفر کنند.

وقتی پای سفر به میان بیاید، هزینه‌ها هم افزایش پیدا می‌کند. به دلیل اضافه شدن هزینه‌های ویزا، حمل‌ونقل و اقامت به هزینه‌های ثبت نام، متقاضیان مقیم ایران باید مبلغی بیشتر از 250 دلار برای شرکت در آزمون جی‌مت در نظر بگیرند.

اگر قصد کنسلی آزمون را داشته باشید و بیش از 7 روز قبل از آزمون اقدام کنید، 80 دلار از هزینه ثبت نام به شما عودت داده می‌شود. اگر در فاصله زمانی 7 روز تا آزمون اقدام به کنسلی کنید، هیچ پولی برگشت داده نخواهد شد.

همچنین اگر قصد تغییر تاریخ آزمون خود را داشته باشید هم باید مبلغی اضافه‌تر بپردازید. اگر در فاصله زمانی بیش از 7 روز تا آزمون برای تغییر تاریخ اقدام کنید، 50 دلار و در فاصله زمانی کمتر از 7 روز تا آزمون 100 دلار دیگر باید بپردازید.

درصورتی که قصد ارسال نتیجه آزمون خود را به دانشگاه یا کالجی به غیر از دانشگاهی که هنگام ثبت نام در سایت مشخص کرده­اید را داشته باشید، به‌ازای هر ریپورت باید 35 دلار بپردازید.

برای امتحان دادن در برخی از کشورها، باید مبلغی را هم به عنوان مالیات بپردازید. این مبلغ در هر کشور بر اساس قوانین آن مشخص می‌شود. خبر خوب این است که مراکز اطراف ایران، بدون مالیات هستند.

هزینه آزمون جیمت GMAT

 

نحوه ثبت نام آزمون جی مت GMAT


برای ثبت نام ابتدا باید به سایت www.mba.com مراجعه کنید. لازم است که در این سایت اکانت شخصی خودتان را بسازید و اطلاعات مورد نیاز پروفایلتان را تکمیل کنید. برای انتخاب مراکز آزمون نزدیک به خود باید کشوری که قصد آزمون دادن در آن را دارید، انتخاب کنید. مرحله بعد مربوط به تعیین تاریخ و ساعت آزمون است.

بعد از ثبت نام می‌توانید طریقه دریافت برنامه GMATprep خود را مشخص کنید. بهترین گزینه برای متقاضیان مقیم ایران download directly است.

شما می‌توانید تا 5 دانشگاه و یا مرکز آموزشی را انتخاب کنید تا ریپورت آزمون شما برای آن‌ها ارسال شود. همان‌طور که قبلاً گفته شد، برای ارسال ریپورت خود به دانشگاه دیگری، علاوه بر لیست انتخابی باید هزینه جداگانه بپردازید. پس از پرداخت مبلغ و دریافت رسید، اطلاعات شما به نمایش درآمده و در انتظار تأیید نهایی شماست. در صورت تأیید، هزینه کسر شده و ثبت نام شما نهایی می‌شود.

 

نحوه اعتراض به نتیجه آزمون


در این آزمون فقط قادر خواهید بود تا به نمره بخش Essay خود اعتراض کنید و برای این کار لازم است تا 45 دلار بپردازید. مهلت اعتراض هم تنها تا 6 ماه پس از آزمون بوده و اعلام نتیجه مجدد سه هفته زمان می­برد.

نحوه اعتراض به نتیجه آزمون

 

منابع آزمون جیمت GMAT


برای آمادگی قبل از آزمون می‌توانید هم به صورت خودآموز (self-study) پیش برید و هم شرکت در کلاس‌ها و دوره‌های آمادگی را انتخاب کنید. در ادامه چند کتاب و منبع مفید در اختیارتان قرار می­گیرد.

 

همچنین می‌توانید از گزینه آزمون‌های آمادگی که بعضاً رایگان هم هستند استفاده کنید. برای مثال:

  • وب‌سایت https://gmat.hult.edu
  • وب‌سایت رسمی آزمون (www.mba.com) که به طور دوره‌ای و رایگان تمرین‌ها و آزمون‌هایی را در اختیار ثبت‌نام‌کنندگان قرار می‌دهد.
  • نرم افزار GMATPrep که وب‌سایت رسمی آزمون در ثبت نام کننگان قرار می‌دهد و شبیه‌ساز آزمون است.
  • منابع آنلاین وب‌سایت https://www.qsleap.com
  • منابع آنلاین وب‌سایت PrepAdviser
  • منابع آنلاین مؤسسه Manhattan
  • دوره­های بین‌المللی Kaplan
  • دوره­های بین‌المللی Magoosh
  • دوره­های بین‌المللی examPAL
  • دوره­های بین‌المللی Princeton Review
  • دوره­های بین‌المللی e-GMAT
  • دوره­های بین‌المللی Economist
  • دوره­های بین‌المللی Veritas Prep

منابع آزمون جیمت GMAT

 

جیمت و کرونا


این روزها ویروس کرونا باعث تغییر سبک زندگی و اموراتمان شده است. زندگی زیر سایه تهدید کوید -19 به‌گونه‌ای که خودمان هم باورمان نمی‌شود، تغییر کرد و به نظر می‌رسد برخی از این تغییرات برای همیشه باقی خواهند ماند. آزمون جیمت GMAT هم از این داستان مستثنی نبوده است. برگزارکنندگان این آزمون به همین دلیل تصمیم بر برگزاری آنلاین این آزمون گرفته‌اند. البته که آزمون آنلاین و کتبی با هم تفاوت­هایی دارند. برای مثال مدت زمان آزمون آنلاین به 2 ساعت و 45 دقیقه و بخش‌های آزمون از 4 به 3 مبحث کاهش یافته است.

 

‫0/5 ‫(0 نظر)
دریافت مشاوره رایگان
برای دریافت مشاوره رایگان شماره تماس خود را در کادر زیر وارد کنید:

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خبرنامه
عضویت در خبرنامه هفتگی سالیان

برای اشتراک در خبرنامه ایمیل خودرا در کادر زیر وارد کنید

دریافت مشاوره رایگان
برای دریافت مشاوره رایگان شماره تماس خود را در کادر زیر وارد کنید:
پیشنهاد میکنیم این مقالات را هم بخوانید
Call Now Button