نحوه نوشتن رزومه تحصیلی برای کانادا

رزومه تحصیلی برای کانادا
فهرست مطالب

شاید برای بسیاری از افراد که می خواهند رزومه تحصیلی برای کانادا بنویسند، سوال باشد که تفاوت بین رزومه و CV چیست؟ هرچند هر دو درباره سوابق هستند ولی می توان گفت رزومه بیشتر کاربرد استخدامی و کاری دارد و CV بیشتر روی دستاوردهای تحصیلی اصرار دارد. در واقع CV را می توان “رزومه تحصیلی” دانست. به این ترتیب می توان گفت دانشگاه ها بیشتر به دنبال CV هستند .البته یک استثنا در این مورد وجود دارد و آن هم اینکه دوره های مدیریت کسب و کار (MBA) بیشتر به رزومه تمایل دارند. اگر به دنبال ویزای تحصیلی کانادا هستید نگران نباشید چرا که نوشتن CV چندان پیچیده نیست. برای آشنایی بیشتر با نحوه نگارش رزومه تحصیلی با سالیان سفر همراه باشید.

تمرکز روی دستاوردهای تحصیلی

یکی از مواردی که هنگام نگارش رزومه تحصیلی برای کانادا اهمیت زیادی دارد تاکید داشتن روی دستاورد های تحصیلی می باشد. سوابق کاری هم مهم هستند ولی چیزی که باید بیشتر درباره آن توضیح دهید، سوابق تحصیلی شما خواهد بود. بدیهی است که شما باید نام دانشگاه هایی که در آنها تحصیل کرده اید، را بنویسید و به تاریخ شروع و پایان تحصیل خود در این دانشگاه ها اشاره کنید. همچنین دوره هایی که گذرانده اید هم مهم هستند. دوره هایی که به رشته و نوع تحصیل شما مرتبط تر هستند، از اهمیت بیشتری برخودار می باشند.

همچنین باید توجه داشته باشید که خیلی وارد جزئیات نشوید تا خواندن رزومه شما خسته کننده نباشد. معمولا پیشنهاد می شود که در هر قسمت از رزومه تحصیلی 2 تا 4 مورد از اطلاعات مهم نوشته شود. این تصور را داشته باشید که خواننده رزومه شما نمی خواهد بیشتر از چند دقیقه کوتاه، رزومه شما را بخواند.

تمرکز روی دستاوردهای تحصیلی

کارآموزی در رزومه تحصیلی برای کانادا

کارآموزی برای کمیته پذیرش دانشگاه ها اهمیت زیادی دارد. گذراندن این دوره ها نشان می دهد که شما حاضر به انجام چه کارهایی هستید. برای مثال این دوره ها بیانگر این موضوع هستند که شما به دلایلی بجز دلایل مالی هم حاضر هستید دست به انجام کارهایی بزنید که می تواند نشانگر علاقه شما باشد. همچنین اگر شما به دنبال تغییر رشته باشید داشتن دوره کارآموزی می تواند جبران مرتبط نبودن رشته فعلی با رشته ی بعدی باشد.

هنگام نوشتن رزومه تحصیلی برای کانادا توجه داشته باشید که کارهایی که انجام داده اید را بنویسید. به دنبال این نباشید که نشان دهید سابقه شما درباره شما چه می گویند. در واقع با نوشتن درست و صحیح حقیقت می توانید کمک کنید تا مسئولان پذیرش دانشگاه ها برداشت درستی از شما داشته باشند.

یکی دیگر از عوامل موثر در رزومه تحصیلی برای کانادا ، داشتن سابقه تدریس است. به این ترتیب نوشتن هرگونه سابقه تدریس و معلمی از اهمیت زیادی برخوردار است.

ساختار رزومه تحصیلی برای کانادا

مراقب باشید طول رزومه شما خیلی طولانی نشود. می توان گفت اگر رزومه شما بیشتر از دو صفحه شود طولانی می باشد. از آنجایی که مسئولان بررسی رزومه های تحصیلی باید روزانه تعداد زیادی رزومه را مطالعه کنند بهتر است کلمه ها را با دقت انتخاب کنید و با بیانی شیوا رزومه تحصیلی خود را جذاب کنید. توجه داشته باشید که مسئولان بررسی رزومه بارها و بارها رزومه هایی با جملات تکراری خوانده اند و بهتر است از عبارت های کلیشه ای و تکراری موجود در نمونه رزومه های اینترنت استفاده نکنید. هرچند زیبایی، کادر بندی و مرتب بودن رزومه مهم است اما تلاش کنید که شبیه به کاتالوگ های رنگارنگ تبلیغاتی نشود.

ساختار رزومه تحصیلی برای کانادا

موضوع دیگری که در نوشتن رزومه تحصیلی برای کانادا اهمیت زیادی دارد ساختار آن است. برای مثال نباید از سربرگ یا همان Header  که در آن نام و اطلاعات تماستان قرار دارد غافل شد. همچنین باید برای هر بخش از رزومه تحصیلی خود یک عنوان یا تیتر بنویسید. سرفصل ها می توانند شامل موارد زیر باشند:

  • مشخصات فردی یا  Personal Information : این قسمت معمولا در شروع رزومه ها قرار می گیرد. مواردی مانند نام، نام خانوادگی، تاریخ تولد، شماره تلفن، ایمیل و آدرس در این قسمت نوشته می شوند.
  • انگیزه فردی یا Personal Profile : این قسمت سلیقه ای است و همه آن را نمی نویسند. در واقع یک تصویر کلی از خود ارائه می دهید تا بعدا در بخش های دیگر رزومه آنها را تشریح کنید. اگر بخواهیم با استراتژی خلاصه نویسی پیش برویم بهتر است از این بخش صرف نظر کنیم.
  • تحصیلات یا Education : همه دوران تحصیلی و علمی خود را در این قسمت وارد کنید. از دبیرستان تا آخرین مدرک تحصیلی و همچنین رشته ها، نام مرکزهای آموزشی، گرایش ها و زمان هر دوره باید مشخص باشد. در ضمن مقطعی که در حال تحصیل آن هستید هم فراموش نکنید.
  • تجربه های کاری یا Work and Professional Experiences : همه سوابق کاری و حرفه ای در این قسمت وارد می شود. مسئله مهم در سابقه کاری تاریخ شروع ، پایان کار و سمت است. عنوان کار، نام محل کار، خلاصه ای از وظایف و تمام وقت و نیمه وقت بودن کار هم در این قسمت گفته می شود.
  • مقاله ها و انتشارات Publications : مقاله ها و کتاب هایی که منتشر کرده اید و یا برای کنفرانس ها و سمینارها ارسال کرده اید را در این قسمت می نویسید. زمان انتشار و محل انتشار را قید کنید. برخی می گویند نوشتن خلاصه ای از مقالات هم بد نیست.
  • سایر اطلاعات Additional Information : این قسمت هم از آن قسمت های اختیاری است. اما اگر احساس کردید نیازی به توضیحات اضافی درباره سوابقتان وجود دارد، می توانید در این بخش بنویسید.
  • علائق یا Interests : علاقه مندی های خود را در این قسمت وارد می کنید. اگر فعالیت هنری یا ورزشی دارید در این قسمت می توانید به طور خلاصه توضیح دهید.
  • معرف ها یا Refrences : معرف ها در رزومه تحصیلی برای کانادا همان اساتیدی هستند که توصیه نامه های دانشجو را پر کرده اند. مواردی که در این قسمت باید نوشته شوند شامل نام، نام خانوادگی، رتبه، درجه تحصیلی، آدرس و اطلاعات تماس معرف ها می شود.

نحوه بیان

در نگارش رزومه تحصیلی برای کانادا مراقب باشید تا به هیچ عنوان غلط نگارشی و دستوری نداشته باشید. اگر در سمینار و کنفرانس هایی شرکت کرده اید حتما به آنها اشاره کنید. علایق و سرگرمی هایتان هم می تواند کمی به جذابیت رزومه تحصیلی کمک کند. همچنین داشتن چند استاد معرف می تواند امتیاز مثبتی در رزومه تحصیلی شما محسوب شود.

زبان تحصیل در کانادا و دوره های زبان انگلیسی

روان نوشتن همیشه از اهمیت بالایی برخوردار است. مثلا در رزومه های کاری ممکن است شخصی خارج از حوزه کاری شما رزومه را بخواند. اما مفهوم و خوش خوان بودن متن برای رزومه تحصیلی کانادا هم از اهمیت زیادی برخوردار است. تصور کنید کسی به هیچ وجه شما را نمی شناسد و قرار است با شما آشنا شود. حال با متنی روبرو شود که شیوا و رسا نیست و خواندن آن مشکل است. چه فکری درباره شما خواهد کرد؟

توصیه دیگری که می شود، این است که به صورت اول شخص ننویسید. مثلا نوشتن “من فردی جدی و منظم هستم” چندان جالب نیست. جملات کلیشه ای و تکراری خواننده رزومه را خسته می کند. به سراغ اصل مطلب بروید!
کسانی که خودشان موفق به گرفتن بورسیه های خوب و پذیرش های تحصیلی شده اند، بهترین افراد برای تصحیح و مشورت درباره رزومه شما هستند. از مشورت گرفتن خجالت نکشید و از دانشجویان و اساتید بخواهید درباره رزومه شما نظر بدهند. به این ترتیب به بالاترین کیفیت رزومه خود دست پیدا خواهید کرد.

به طور کلی یک رزومه خوب باید به چند سوال جواب دهد:

1- شخص ارسال کننده رزومه کیست و محل زندگی او کجاست؟
2- جنسیت او چیست و چند سال دارد؟
3-دوره های تحصیلی و غیر تحصیلی او چه هستند؟
4- چه کارهایی انجام داده و در کدام شرکت ها مشغول به کار بوده؟
5- آیا در حوزه ای که اپلای کرده مهارت دارد؟
6-درباره کدام مسائل غیر کاری مهارت دارد؟
7-از نظر فردی و اجتماعی در چه وضعیتی قرار دارد؟

قسمت های مختلف رزومه تحصیلی

علاوه بر موارد گفته شده علایق پژوهشی، مقالات و کتب منتشر شده، تحصیلات، افتخارات و جوایز، سابقه تدریس، سوابق کاری، مهارت های کامپیوتری، مهارت های زبان و عضویت در سازمان ها هم از مواردی هستند که نوشتن آنها در رزومه تحصیلی برای کانادا ، می تواند به جذب شما کمک کند. از آنجایی که رزومه شما نوعی معرفی کننده شما است، باید توجه داشته باشید که آن را بارها خوانده و به خوبی ویرایش کنید و همچنین نظر افراد خبره تر را درباره آن بپرسید. بهتر است از کسانی مشورت بگیرید که خود تجربه این کار را داشته باشند یا در حال تحصیل در کانادا باشند.

نمونه رزومه تحصیلی برای کانادا

با توجه به انچه گفته شد می توان یک مثال برای رزومه زد

  • بخش اول رزومه می تواند شامل عکس، نام، نام خانوادگی، نام پدر، کد ملی، شماره شناسنامه، محل تولد، آدرس، ایمیل و شماره تلفن باشد. توجه کنید که کادر بندی و مرتبط بودن از اهمیت زیادی برخوردار است.
  • در قسمت دوم می توانید جدولی کشیده و در آن سوابق تحصیلی خود را با مشخصات شامل مقطع، رشته، گرایش، تاریخ شروع و پایان دوره، نام واحد آموزشی و معدل وارد کنید.
  • جدول بعدی می تواند درباره سوابق حرفه ای باشد. در این قسمت در یک جدول مرتبط، نام شرکت، تاریخ شروع و پایان کار، سمت و حوزه کاری شرکت را مشخص کنید.
  • سوابق علمی و پژوهشی، این قسمت را می توان به چند بخش تقسیم نمود:
    پایان نامه شامل عنوان، نام و نام خانوادگی اساتید و زمان ارائه
    مقالات یا کتاب ها شامل عنوان، نام مجله، نشر یا کنفرانس، زمان انتشار و نام نویسندگان
    اختراع یا تحقیق شامل نام اختراع یا تحقیق، زمان انجام، در صورت موجود بودن نام شرکت یا کارفرما
  • عناوین و افتخارات، اگر در کنکورها جز رتبه های برتر بوده اید یا در دوران تحصیل، جشنواره ها و المپیادها جز نفرات بودید ذکر کنید. برای همه مواردی که می گویید هنگام مصاحبه باید مدرک ارائه نمایید.
  • دوره های آموزشی و کارگاه ها، این دوره ها را با ذکر نام، مدت دوره، سطح، تاریخ برگزاری، مکان برگزاری و ساعات شرکت در آنها بیانکنید.
  • در پایان هم به سراغ معرف ها رفته و آنها را معرفی کنید.

اما نمونه رزومه تحصیلی برای کانادا می توانید خلاصه تر باشد که یک نمونه را اینجا می توایند ببینید.

امیدواریم این مقاله برایتان مفید واقع شده باشد. اگر به دنبال آموزش نوشتن رزومه تحصیلی برای کانادا هستید، احتمالا خواندن مقاله های بهترین دانشگاه های کانادا در 2019 و بیمه دانشجویی در کانادا هم برایتان خالی از لطف نخواهد بود.

‫0/5 ‫(0 نظر)
دریافت مشاوره رایگان
برای دریافت مشاوره رایگان شماره تماس خود را در کادر زیر وارد کنید:

1 در مورد “نحوه نوشتن رزومه تحصیلی برای کانادا”

  1. سلام من ۱۹ ساله هستم رشته ریاضی فیزیک با معدل دیپلم ۱۹و معدل دهم و یازدهم ۱۹/۷۰ کنکور رشته انسانی شرکت کردم و دو ترم رشته حقوق خوانده ام حالا با آیلتس ۷/۵برای رشته کامپیوتر در دانشگاههای کانادا می خواهم اپلای بدهم آیا الزامی به ذکر این دو ترم تحصیل در رشته حقوق را دارم یا خیر.ممنون

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خبرنامه
عضویت در خبرنامه هفتگی سالیان

برای اشتراک در خبرنامه ایمیل خودرا در کادر زیر وارد کنید

دریافت مشاوره رایگان
برای دریافت مشاوره رایگان شماره تماس خود را در کادر زیر وارد کنید:
پیشنهاد میکنیم این مقالات را هم بخوانید
Call Now Button