مهاجرت کاری به کانادا

مهاجرت کاری به کانادا
فهرست مطالب

امروزه افراد بسیاری در دنیا به دنبال مهاجرت و ساختن آینده‌ای بهتر برای خود و خانواده‌ی خود هستند. کشور کانادا به یکی از برترین مقاصد مهاجران تبدیل شده. یکی از راه‌های مورد توجه این افراد، اقدام به مهاجرت کاری به کاناداست. اگر شما هم به دنبال مهاجرت به این کشور از طریق دریافت ویزای کاری هستید، با ما همراه باشید تا ضمن آشنایی با کشور کانادا و مناسب‌ترین شهر‌ها برای کاریابی در آن، شما را گام به گام درمورد نحوه‌ی اخذ ویزای کاری کانادا راهنمایی کنیم.

آشنایی با کشور کانادا


اگر شما کشور کانادا را به عنوان مقصد نهایی خود برای مهاجرت انتخاب کرده‌اید، باید اطلاعات لازم را درباره ی کشور کانادا به دست آورید. این اطلاعات می‌توانند در روند مهاجرت شما و انتخاب شهر مورد نظر موثر باشند.

پایتخت کانادا

اتاوا که در استان اونتاریو واقع شده‌است، پایتخت کشور کانادا می‌باشد. اتاوا شهری آرام است که آمار جرم و جنایت بسیار پایینی دارد. یکی از دلایل شهرت این شهر وجود پزشکان متخصص و مهم شمردن علم پزشکی در این شهر می‌باشد. همچنین دانشگاه اتاوا به عنوان یکی از بزرگترین دانشگاه‌های دو زبانه دنیا فعال است و از فرانسوی و انگلیسی استفاده می‌کند.

واحد پول کانادا

کانادا به ۱۰۰ سنت که واحد خرد کشور کانادا است تقسیم می‌شود. اسکناس‌های 5، 10، 20، 50 و 100 دلاری در این کشور رایج هستند.
زبان کانادا
کشور کانادا دو زبان رسمی دارد: انگلیسی، زبان مادری حدود ۶۵ درصد از مردم کانادا، و فرانسه، زبان اول ۲۱ درصد از جمعیت میباشد. ۱۴ درصد بیش از یک زبان مادری دارند و یا زبان مادریشان غیر از انگلیسی و فرانسه است.

حکومت کانادا

حکومت کشور کانادا دموکراتیک فدرال است و توسط دو بخش حکومتی استانی و کشوری اداره می‌شود. ملکه دارای مقامی تشریفاتی است و نخست وزیر بالاترین مقام رسمی کشور می‌باشد.

کشور کانادا برای زندگی

از نظر استاندارد زندگی کانادا (بر اساس تولید سرانه ناخالص ملی) رتبه ششم را بین کشورهای جهان پس از ایالات متحده امریکا،سویس، لوکزامبورگ، آلمان و ژاپن دارد. این رتبه برای کانادا با در نظر گرفتن سایر فاکتورها مانند عمر متوسط و تحصیلات و غیره که کیفیت زندگی را مشخص می‌کند بالاتر نیز می‌باشد. ویژگی‌های مردم کانادا در کنار اقتصاد قوی این کشور دست به دست هم داده‌اند تا کشور کانادا برای زندگی گزینه‌ای بسیار مطلوب باشد.

 

زندگی در کانادا و سطح رضایت مردم


سطح رضایت مردم از زندگی و کیفیت زندگی در کانادا بسیار بالاست. آنچه که باعث این سطح بالای رضایت مردمی شده‌است، شامل: رفاه اجتماعی عالی، امید به زندگی بالا، خدمات آموزشی و تحصیلی با کیفیت، احترام به حقوق زنان و کودکان، آزادی بیان و بسیاری از عوامل دیگر.

 

شهرهای مهم کانادا


شهر اتاوا

همان طور که اشاره شد شهر اتاوا پایتخت کشور کاناداست و چهارمین شهر بزرگ این کشور است. با داشتن جاذبه‌های بی شماری از جمله ساختمان‌های پارلمان و بسیاری از موزه‌های کلاس جهانی به برکت رسیده‌است. یکی از محبوب‌ترین نقاط اتاوا کانال Rideau آن است. کانال Rideau با قایقرانان آن محبوب است، در تابستان و زمستان به یکی از بزرگترین مکان‌ها برای اسکیت بازی در فضای باز در جهان تبدیل می‌شود.

 

تورنتو

مرکز مالی این کشور است، با جمعیت گسترده‌ای از ملیت های متمایز که شامل یونانی، ایتالیایی و کره ای و دومین Chinatown در آمریکای شمالی است. شهر تورنتو به عنوان یک شهر نسبتا مدرن شناخته می شود.

ونکوور

جایی است که اقیانوس با کوه ها ملاقات می کند. گذشته از زیبایی طبیعی دیدنی و جذاب، این کلان شهر ساحلی بریتیش کلمبیا دارای جذابیتی آرامش بخش است که باعث می شود آن را به یکی از محبوب ترین شهرهای کانادا برای بازدید تبدیل کنید.

 

مونترال

مونترال از شهرهای استان کبک است که رسما به زبان فرانسوی صحبت می کنند، اما فروشندگان و هتل داران این شهر به زبان انگلیسی مسلط هستند

ویکتوریا

شهر ویکتوریا پایتخت بریتیش کلمبیاست و یک شهر بندری بسیار جذاب است.

کبک

در باریک ترین نقطه رودخانه سنت لارنس واقع شده . این شهر به دلیل بخش تاریخی خود به عنوان یک میزاث جهانی یونسکو انتخاب شده است. پیاده رو های سنگفرشی، معماری حفظ شده از قرن 17 و فرهنگ کافه ای پر رونق این شهر ها مکانی جذاب برای مراجعه کنندگان ساخته است.

 

ایرانیان برای مهاجرت کدام یک از شهرهای کانادا را انتخاب میکنند؟

ایرانیان برای مهاجرت کدام یک از شهرهای کانادا را انتخاب میکنند؟


به طور کلی انتخاب شهر مورد نظر برای مهاجرت بستگی به عوامل متعددی دارد که در صدر آنها می توان به دلیل شما برای مهاجرت (آیا برای ادامه ی تحصیل قصد مهاجرت کرده اید؟ برای کار؟و یا …) و شرایط شهرهای مختلف یک کشور از نظر آب و هوا، هزینه ی زندگی ، مکان های تفریحی شهر و مانند آن، اشاره کرد.
انتخاب ایرانی ها بیشتر بر اساس وجود امکاناتی است که آن ایالت برای مهاجرین فراهم می کند؛ مثلاً امکانات تفریحی، رفاهی، تحصیلی و کاری. بسیاری از خانواده های ایرانی به دنبال ایجاد موقعیتی بهتر برای فرزندانشان هستند. از همین رو امکانات تفریحی و تحصیلی برایشان اهمیت زیادی دارد. البته در کنار آن باید در محیطی باشند که خودشان نیز بتوانند کسب و کاری برای خود فراهم کنند و کار و درآمد داشته باشند.
به طور کلی کانادا ده استان و سه سرزمین دارد که بر اساس آماری که دولت کانادا در سال 2018 گزارش داده است، بالغ بر دویست و پنجاه هزار ایرانی در این کشور زندگی می کند.
سه شهر اولی که مقصد بیشتر ایرانیان را به خود اختصاص می دهد، شهر های ونکوور، تورنتو و مونترال هستند.
در ادامه در مورد این سه شهر و دلایل احتمالی که باعث انتخاب بیشتر آنها شده است صحبت می کنیم.

شهر ونکوور مقصد اولی ایرانی ها برای مهاجرت

 

این شهر بیشتر برای افرادی که عاشق طبیعت و طبیعت گردی هستند و دوست دارند علاوه بر دسترسی به محیط شهری، از طبیعت بکر و زیبا هم لذت ببرند. مناسب است. این شهر مکان های دیدنی بسیاری برای مسافران دارد. ایرانی هایی که به این شهر مهاجرت کرده اند بیشتر در محله هایی مانند “وست ونکوور” و “نورث ونکوور” سکونت دارند. این نواحی از بزرگترین بخش های شهر ونکوور به حساب می آیند که البته جز گران ترین بخش ها هم هستند.
آب و هوای معتدل، تفریحاتی مانند طبیعت گردی و قایق رانی، امنیت و پاکیزگی این شهر آن را مقصد مناسبی برای مهاجران کرده است.
علاوه بر این شهر ونکوور با داشتن دانشگاه هایی مانند سایمون فریزر یا یو بی اس مقصد مناسبی برای مهاجرینی است که قصد ادامه تحصیل دارند.

شهر تورنتو

شهر تورنتو، یک کلان شهر پر از اتوبان ها و مراکز تجاری و صنعتی است که این امر فرصت های شغلی بسیاری را به ارمغان می آورد. پس در صورت تسلط به زبان انگلیسی و فرانسوی امکان جذب بازار کار شدن شما در این شهر وجود دارد.
از جمله خیابان های تورنتو که ایرانی ها بیشتر در آن سکونت دارند خیابان یانگ، نورث یورک و یا ریچموند می باشند. شهر تورنتو در مقایسه با ونکوور سردتر می باشد.

مونترال سومین شهر انتخابی مهاجرین ایرانی

آب و هوای شهر مونترال کمی عجیب است. با زندگی در این شهر شما شش ماه از سال را سرد و شش ماه دیگر را گرم و آفتابی تجربه خواهید کرد.
بیشترین دلیلی که باعث جذب مهاجران به این شهر می شود ، جو دانشگاهی آن است. دانشگاه های معتبری مانند مک گیل، کونکوردیا و دانشگاه مونترال در آن قرار دارند.
ونکوور هم از دانشگاه های خوبی برخوردار است ولی اگر بحث هزینه ی زندگی و تحصیل در میان باشد، مونترال مقرون به صرفه تر است.
مردم این شهر به زبان فرانسوی صحبت می کنند ولی انگلیسی هم رواج دارد. نکته ای که در صورت انتخاب این شهر باید از آن آگاه باشید آن است که برای یافتن کار دانشتن زبان فرانسوی ضرورت دارد. محله هایی که ایرانی ها بیشتر در این شهر سکونت دارند محله های “کت دنژ”، “کت سن لوک”، “شربروک غربی” و “ایل دسوق” می باشند.

 

بهترین شهرهای کانادا برای کاریابی


اگر شما به دنبال اخذ اقامت کانادا از طریق دریافت ویزای کاری هستید، در ابتدا باید با شهر های مناسب این کشور برای کاریابی آشنا شوید.
نکته ی جالب در مورد لیستی که پیش رو دارید این است که هیچ یک از شهر های بزرگ کانادا مانند تورنتو، ونکوور و مونترال در آن قرار نمی گیرند.

گولف

شهر گولف (Guelph)، شهری در جنوب غربی تورنتو است که دارای بهترین نرخ اشتغال در کل کانادا می باشد. مطابق داده های اداره آمار کانادا در سال 2021، نرخ بیکاری شهر گولف فقط 2.3% می باشد. دلیل این امر را می تواند بخش تولیدی روبه رشد این شهر کوچک باشد .شرکت هایی مثل Linamar و Skyjac در اقتصاد این شهر تاثیر بسزایی دارند. به علاوه، نزدیکی به تورنتو و نیز هزینه پایین زندگی در شهر گولف، این شهر را به مقصد اصلی مهاجرین خارجی تبدیل کرده است.

 

کلونا

کلونا شهری در استان بریتیش کلمبیای کانادا می باشد که به لحاظ اقتصادی از منابع طبیعی فراوانی برخوردار است.
با وجود آن که شهر کلونا در زمره ی بهترین شهر های کانادا برای زندگی قرار نمی گیرد. هزینه های زندگی در این شهر بالاست، ولی این شهر به دلیل وجود صنایع برتر و اقتصادی پویا با نرخ بیکاری 3.3% همچنین جزو پیشتازان عرصه کاریابی در کشور کانادا محسوب می شود.

واترلو

شهرهای دوقلوی کیچر و واترلو دو بازوی محرک مهم Silicon Valley کانادا محسوب می شوند. امتیازات این شهر ها به خاطر وجود دانشگاه های معروفی همانند دانشگاه واترلو، پیشرو بودن در زمینه ی صنعت و بخش گردشگری جذاب آن می باشد. با توجه به این که این شهر ها نرخ بیکاری 5.1% در سال 2021 داشته اند ،جزو بهترین شهرهای کانادا برای کاریابی فارغ التحصیلان خارجی محسوب می شوند.

ابوت اسفورد

این شهر در نزدیکی به مرز ایالات متحده و نیز در مجاورت متروپل ونکوور قرار دارد که این عوامل خود نکات مثبتی برای این شهر محسوب می شوند. شهر ابوت اسفورد با نرخ بیکاری 4.5% میزبان فارغ التحصیلان دانشگاهی می باشد. صنایع اصلی این شامل کشاورزی، حمل و نقل، تولید، فیلم سازی و تلوزیون می باشد. همچنین صنایع هوا و فضا نیز بواسطه وجود شرکت های بزرگ هوا و فضا همانند شرکت های Cascade Aerospace و Conair Group Inc رشد و پیشرفت جالبی داشته است که همه ی این موراد آن را مناسب برای مهاجران جویای کار در کادانا کرده است.

 

پتربورگ

یکی از بهترین شهرهای کانادا برای کاریابی شهر پتربورگ (Peterborough) در استان اونتاریو کانادا می باشد. پیشرفت این شهر در بخش های بهداشتی، آموزشی و صنایع خدماتی، در سال های اخیر موجب جذب مهاجران شده است. بر طبق آمارهای موجود، نرخ بیکاری در این شهر کانادایی در سال 2021 در خدود 5.2% می باشد.

هالیفاکس

وجود بخش کشتی سازی در شهر هالیفاکس خود فرصت های شغلی بسیاری را ایجاد کرده است. همچنین این شهر با دارا بودن استاندارد های بالای زندگی و هزینه ی مقرون به صرفه ی زندگی مقصد مناسبی برای مهاجران است.

 

نرخ بیکاری در کانادا


یکی از فاکتور های انتخاب کشور مناسب به منظور مهاجرت کاری، نرخ بیکاری در آن کشور بوده و لازم به ذکر است کشور کانادا از آمار بیکاری کمی برابر با 5.4% برخوردار است. البته این مقدار در شهر های مختلف متفاوت است. برا کسب اطلاعات بیشتر بخش بهترین شهر های کانادا برای کاریابی در همین مقاله را مطالعه کنید.
آنچه که بسیار مورد توجه است کاهش هرساله نرخ بیکاری در این کشور می باشد. بنابراین کانادا می تواند مقصد مناسبی برای اقامت شما باشد.

نرخ بیکاری در کانادا

 

مهاجرت از طریق کار در کانادا


اخذ ویزای کاری کانادا از دو طریق امکان پذیر است:

• داشتن یک نامه پیشنهاد کاری از یک کارفرمای کانادایی

در این روش فرد با در دست داشتن نامه ی پیشنهاد کاری از یک کارفرمای کانادایی و همچنین ارائه ی سایر مدارک می تواند اقدام به دریافت ویزای کاری کند. این روش امکان در خواست ویزای همراه برای همسر و فرزندان فردد متقاضی را نیز فراهم می آورد. از مزایای این روش می توان به برخورداری از تحصیل و بیمه ی درمانی رایگان برای فرد و خانواده ی او اشاره کرد.

• اخذ ویزای کاری از طریق نیروی کار ماهر کشور کانادا (skilled worker Canada)
این نوع مهاجرت کاری از طریق سیستم express entry صورت می گیرد. در این روش فرد متقاضی در ابتدا موفق به دریافت اقامت دائم کانادا می شود. سیستم express entry دارای یک سیستم امتیاز بندی است که از سه مرحله تشکیل شده.

مهاجرت از طریق کار در کانادا

 

اخذ ویزای کاری از طریق نیروی کار ماهر کشور کانادا


همان طور که پیش تر اشاره شد اخذ ویزای کاری از طریق نیروی کار ماهر در کشور کانادا از طریق سیستم express entry صورت می گیرد که خود از سه مرحله تشکیل شده است. در ادامه به آن به صورت خلاصه می پردازیم.

مرحله ی اول

در مرحله ی اول شما باید یک سری از حداقل هارا داشته باشید که بتوانید در رقابت با سایرین قرار بگیرید. شرایط حداقلی گذراندن این مرحله شامل:

  • داشتن حداقل مدرک پیش دانشگاهی
  • داشتن مدرک زبان معادل آیلتس 6
  •  داشتن تمکن مالی
  • قرار گرفتن شغل متقاضی در لیست شغل های 0, A, B

لازم به ذکر است در کانادا مشاغل طبق سیستم دسته بندی مشاغل که به آن National Occupation Classification یا به اختصار NOC گفته می شود، دسته بندی می شوند و به هر دسته از شغل ها یک کد تعلق می گیرد.
سطح 0: مشاغل مدیریتی (مدیریت رستوران کارخونه آرایشگاه)
سطح A : مشاغلی که نیاز به تحصیلات دانشگاهی لیسانس و فوق لیسانس دارند
سطح B : شغل های TECHNICAL که فرد دارای مدرک فنی حرفه ای مثل لوله کش، برق کار، آشپزی باشد.
سطح C : مشاغلی که برای کار در آن ها داشتن مدرک دیپلم مدرسه کافی است.
سطح D : پایین ترین مشاغل شامل میوه چینی، تمیزکاری، خدمتکاری و غیره

مرحله ی دوم

این مرحله شامل چند بخش است که در هر بخش امتیازاتی به فرد تعلق می گیرد. اگر فرق موفق به اخذ 67 امتیاز از مجموع صد امتیاز شود، وارد مرحله ی آخر رقابت می شود.

مهارت زبان انگلیسی و فرانسه

در این قسمت حداکثر امتیازی که می توانید کسب کنید، 28 می باشد که بر اساس 4 مهارت شنیداری، گفتاری، نوشتاری و خواندن امتیاز دهی می شود. لازم به ذکر است داشتن مدرک زبان اجباری است. یعنی اگر فرد امتیاز لازم را از بخش های دیگر کسب کرد ولی مهارت زبان را نداشت، موفق به ورود به مرحله بعد نمی شود.

سطح زبان اول امتیاز speaking امتیاز listening امتیاز reading امتیاز writing
CLB 9 و یا بالاتر 6 6 6 6
CLB 8 5 5 5 5
CLB 7 4 4 4 4
پایین تر از 7CLB بدون نمره بدون نمره بدون نمره بدون نمره

تحصیلات

حداکثر امتیاز در این بخش 25 امتیاز می باشد. مدرک دانشگاهی فرد یا باید از دانشگاه های کشور کانادا باشد، در غیر این صورت باید مدرک دانشگاهی به تایید موسسه اداره مهاجرت کانادا رسیده باشد و ارزیابی شده باشد.
نوع مدرک امتیاز
مدرک دانشگاهی در سطح دکتری و یا معادل آن 25
مدرک دانشگاهی در سطح فوق لیسانس و یا معادل آن
مدارک مشاغل تخصصی مانند (پزشکی – دامپزشکی – دندانپزشکی –اپتومتری –حقوق – کایروپراتیک – داروسازی) )
مشاغل مربوط به این رشته ها باید در سطح A در NOCسال2011 باشند و توسط سازمان تنظیم مقررات استانی تایید شده شده باشند . 23
2مدرک و یا بیشتر مربوط به مقاطع بالاتر از دبیرستان از کانادا و یا معادل آنها (یکی از مدارک باید حداقل دوره 3 ساله و یا بیشتر باشد مانند لیسانس) 22
مدرک بعد از دبیرستان برای دوره بیشتر از 3 سال (لیسانس)
از کانادا یا معادل آنها 21
مدرک بعد از دبیرستان برای دوره 2 سال
از کانادا یا معادل آنها (فوق دیپلم) 19
مدرک بعد از دبیرستان برای دوره 1 سال از کانادا یا معادل آنها 15
مدرک دیپلم دبیرستان کانادایی یا معادل آن 5
مدرک دانشگاهی در سطح دکتری و یا معادل آن 25

 تجربه کاری

برای تعداد سال های که تجربه کاری به صورت تمام وقت (حداقل 30 ساعت در هفته و یا معادل آن به صورت پاره وقت ) که از آن درآمد داشته اید (کار داوطلبی قابل قبول نیست)، به شما امتیاز تعلق می گیرد.
این کار باید جزو لیست NOC در skill level 0 و یا A یا B باشد.

سال تجربه امتیاز
1 سال 9
2-3 سال 11
4-5 سال 13
6 سال یا بیشتر 15

 تجربه کاری برای مهاجرت کاری به کانادا

 

 سن

سن شما هم بخشی از امتیاز را به خود اختصاص می دهد. حداکثر امتیازی که می توانید در این قسمت کسب کنید 12 است که این امتیاز به گروه سنی 18 تا 36 سال تعلق می گیرد.
مرحله ی سوم) شما وارد استخر رقابتی شدید. این قسمت از بخش هایی تشکیل شده که در مجموع 1200 امتیاز دارند. هرساله یک امتیاز حداقلی از طرق دولت کانادا تعیین می شود که اگر موفق به کسب امتیازی بیشتر از آن شوید، موفق با کسب اقامت دائم کاندا برای خود و خانواده ی خود خواهید شد.
شرایط امتیاز بندی در این مرحله به شرح زیر است:

1) عوامل انسانی
عوامل امتیاز با همسر امتیاز بدون همسر
سن 100 110
تحصیلات 140 150
زبان 150 160
تجربه کاری کانادایی 70 80

 

2) عوامل همسر
عوامل امتیاز (حداکثر 40 امتیاز )
تحصیلات 10
زبان 20
تجربه کاری کانادایی 10

 

3) عوامل تطابق مهارت
نوع تحصیلات امتیاز (حداکثر 50 امتیاز )
مدرک بالای لیسانس و زبان خوب 50
مدرک بالای لیسانس و تجربه کاری 50

 

تجربه کاری خارجی (خارج از کانادا ) امتیاز (حداکثر50 امتیاز )
تجربه کارخارجی با زبان خوب(CLB با سطح7 و بالاتر) 50
با تجربه کاری کانادایی و تجربه کاری خارجی 50

 

مدرک مهارت (مخصوص شامل تجارت ) امتیاز (حداکثر 50)
با مدرک مهارت و زبان خوب 50

 

4) امتیازت اضافی
عامل امتیاز
برادر یا خواهر که در کانادا زندگی میکند
( اقامت دائم یا شهروند ) 15
مهارت های زبان فرانسه 30
تحصیلات عالیه در کانادا 30
استخدام هماهنگ شده (با داشتن پاسخ مثبت از بررسی تاثیربر بازار کار) 200
نامزدی PN 600

موارد یک و دو و سه و چهار در مجموع 1200 امتیاز دارند.

 

مدارک مورد نیاز برای مهاجرت کاری به کانادا


 پاسپورت
 پیشنهاد کاری یا دعوت نامه صادر شده از دولت کانادا
 ارائه نامه تمکن مالی
 ارائه گواهی سلامت روحی و جسمی
 ارائه نامه عدم سو پیشینه کیفری و مدنی
 ارائه مدارک اثبات کننده بازگشت فرد به کشور مبدا

مدارک مورد نیاز برای مهاجرت کاری به کانادا

 

آیا امکان بردن همراه در مهاجرت کاری به کانادا وجود دارد؟


اگر شما متاهل هستید، احتمالا این سوال ذهن وجود دارد که آیا می توانید برای همسر و فرزندان زیر 18 سالتان ویزای کانادا دریافت کنید یا خیر. پاسخ این سوال مثبت است. خوشبختانه کشور کانادا این امکان را فراهم کرده است.
نکته ای باید به آن توجه کنید آن است که برای ویزای کاری همراهان باید همزمان با پرونده ی خود اقدام کنید.

و در آخر برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید از کارشناسان ما کمک بگیرید.

‫3/5 ‫(1 نظر)
دریافت مشاوره رایگان
برای دریافت مشاوره رایگان شماره تماس خود را در کادر زیر وارد کنید:

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خبرنامه
عضویت در خبرنامه هفتگی سالیان

برای اشتراک در خبرنامه ایمیل خودرا در کادر زیر وارد کنید

دریافت مشاوره رایگان
برای دریافت مشاوره رایگان شماره تماس خود را در کادر زیر وارد کنید:
پیشنهاد میکنیم این مقالات را هم بخوانید
Call Now Button