سیر تا پیاز اخذ بورسیه دانشگاه‌ های کانادا

سیر تا پیاز اخذ بورسیه دانشگاه‌ های کانادا
فهرست مطالب

بله فرایند بورسیه دانشگاه‌ های کانادا اگر چه نه کاملا اما کمابیش به شرکت در مسابقه‌های بخت‌آزمایی شبیه است. باید شانس بورس دانشگاه های کانادا در خانه‌ات را بزند، مزه‌اش را زیر دندانت حس و یا بویش را از پیراهن دور و بری‌هایت استشمام کنی تا به این شباهت بیش از پیش پی ببری. بخت و اقبال اما تنها بخشی از موفقیت در بورسیه تحصیلی رایگان کانادا است.

بخشی دیگر از آن را شرایط بورسیه برای دانشگاه های کانادا تعیین می‌کنند. شرایطی که خواهی و یا نخواهی در سرنوشت تحصیلی و حرفه‌ای هر دانش‌آموزی اثرگذار اند؛ شرایطی که عمدتا فرد خود در پدید آمدنش نقش دارد. به همین خاطر کم می‌شنوی کسی از این امکان درخشان با عنوان «شانس بورسیه دانشگاه های کانادا» صحبت کند و بیش‌تر شنیده‌ای که از اخذ بورسیه از دانشگاه های کانادا می‌گویند.

پرسش این‌جاست که شرایط اخذ بورسیه را چیست و چگونه به دست می‌آید و ما را به کجا می‌برد؟ کدامیک از دانشگاه‌های کانادا بورس می‌کنند و این بورس چه سر و شکلی دارد؟ پیش از آن‌که این یادداشت را ادامه دهیم بد نیست سری به مقاله « بورسیه تحصیلی کانادا چه است و چه نیست؟ » بزنیم تا با انواع و اقسامش آشنا شویم.

تعریف بورسیه تحصیلی 

تعریف بورسیه تحصیلی 

همه با تعریف ابتدایی بورسیه تحصیلی آشنا هستند؛ مجموعه خدماتی که به دانشجو امکان می‌دهد با پرداخت کم‌ترین هزینه و یا رایگان در مقاطع تکمیلی(کارشناسی ارشد و دکترا) درس بخوانند و پیشرفت کنند. پیچیدگی مبحث بورسیه دانشگاه های کانادا اما در انواع و اقسام این بورسیه‌ها تبلور می‌یابد. آن‌جا که انواع بورس‌ها به واسطه امتیازات و چگونگی‌هایشان از یکدیگر جدا می‌شوند.

اگر هنوز یادداشت «بورسیه تحصیلی کانادا چه است و چه نیست؟ » را نخوانده‌اید پیشنهاد می‌کنم به لینک بالا بازگردید و انواع و اقسام بورسیه تحصیلی کانادا را مرور کنید. این یادداشت خیلِ سوالات درباره انواع بورسیه‌  تحصیلی دانشگاه های کانادا را پاسخ می‌دهد.

شرایط گرفتن بورسیه دانشگاه‌ های کانادا

وقتی از انواع گوناگون بورسیه های تحصیلی حرف می‌زنیم، طبعا نمی‌توانیم یک مجموعه شرایط مشخص سخن بگوییم. انواع و اقسام بورسیه دانشگاه‌ های کانادا شرایط گوناگونی نیز دارند که در مبحث نمی‌گنجد. با وجود این می‌توان از چند شرط عمومی برای گرفتن بورسیه دانشگاه های کانادا  سخن به میان آورد. شروطی که تقریبا به همه انواع بورسیه‌های تحصیلی تعلق می‌گیرد:

درخواست بورسیه تحصیلی

همان موقع که در تدارک ارسال مدارک و تقاضای پذیرش هستید، درخواست بورسیه تحصیلی را ارائه دهید. تیم پذیرش دانشگاهی که برایش تقاضای پذیرش فرستادید پس از بررسی مدارک و مستندات تحصیلی، موافقت و یا عدم موافقت خود را با درخواست شما اعلام خواهند کرد.

پشتیبانی یک استاد راهنما

همواره پشتیبانی یک استاد راهنما در دانشگاه مقصد را همراه خود داشته باشید؛ به خصوص اگر برای یکی از انواع بورسیه‌های RA و یا TA اقدام می‌کنید. پشتوانه‌ای این‌چنین شما را در اخذ بورسیه تحصیلی پیش خواهد انداخت.

عملکرد تحصیلی و تحقیقاتی مطلوب

به واسطه پروژه‌های تحقیقاتی و همچنین عملکرد قابل قبول تحصیلی تیم پذیرش دانشگاه را راضی کنید؛ به آن‌ها اثبات کنید که ارزش سرمایه‌گذاری دارید. بخشی از این از طریق نمرات و مقالات پژوهشی و بخشی دیگر به واسطه تعاملات سازنده با استاد راهنما به دست خواهد آمد.

برای بورسیه دانشگاه‌ های کانادا عجله نکنید! ابتدا شرایط را خوب بسنجید؛ ببینید آیا دانشگاه شما در زمینه رشته تحصیلی مورد نظرتان بورسیه می‌دهد و یا نه.

بخوانید: رشته های تحصیلی در کانادا

گام‌هایتان را از ابتدا محکم بر دارید. شما می‌توانید حتی در ابتدا با پذیرش عادی وارد دانشگاه مورد نظرتان شوید و پس از دو ترم درس خواندن و ارزیابی موقعیت درخواست بورس تحصیلی را ارائه دهید.

مدارک لازم بورسیه دانشگاه‌ های کانادا

مدارک لازم بورسیه دانشگاه‌ های کانادا

به جز یک فرم درخواست بورسیه دانشگاه‌ های کانادا و همچنین نمره بالا در آزمون‌های ویژه بورسیه تحصیلی چیزی مازاد بر لیست مرسوم مدارک لازم برای اخذ پذیرش نیاز ندارید. مدارک برای اخذ پذیرش از دانشگاه های کانادا به شرح زیر است:

ترجمه مدارک شناسایی

صفحات اصلی پاسپورت و کارت ملی و یا شناسنامه‌تان را ترجمه کنید. این مدارک می‌بایست دست‌کم اعتباری شش ماهه داشته باشند.

رزومه تحصیلی

نمونه رزومه‌ های تحصیلی کانادا در فضای مجازی بسیار است. می‌توانید نمونه‌های موفق آن را از نظر بگذرانید و با الهام از آن  و مطابق با مدارکی که ارائه خواهید کرد تجارب علمی و تحصیلی و علایق و سرگرمی و دستاوردها و مهارت های اجتماعی‌تان را ذکر کنید.

بخوانید: چهار سوال رایج درباره رزومه تحصیلی کانادا

انگیزه‌نامه

انگیزه‌نامه یک کاغذ است که در آن به دستخط خود از  انگیزه‌تان برای پذیرش از دانشگاه مربوط می‌نویسید: چرا این درس را برای تحصیل انتخاب کرده‌اید؟ چرا برای این رشته به دانشگاه مربوط درخواست داده‌اید؟ با تحصیل در این رشته چه دورنمایی برای آینده خود می‌بینید؟ چه مهارت‌هایی دارید و این مهارت‌ها چگونه با رشته تحصیلی‌تان جور از آب در می‌آید؟

توصیه‌نامه

توصیه‌نامه اگر برای پذیرش در دوره‌های کارشناسی و پیشا کارشناسی یک مزیت است، برای پذیرش در دوره‌های تکمیلی از نان شب واجب‌تر به شمار می‌رود. اگر پای بورسیه دانشگاه‌ های کانادا هم در میان باشد، بود و نبود توصیه‌نامه سرنوشت درخواست‌تان را معلوم می‌کند. توصیه‌نامه یک نامه رسمی از سوی استاد و یا کارشناسی است که تایید می‌کند شما صلاحیت دریافت پذیرش و بورسیه دانشگاه های کانادا را دارید.

مدرک زبان انگلیسی

اگر چیزی از زبان‌های رایج در کانادا نمی‌دانید حتما این یادداشت را مطالعه کنید. اما مدرک زبان انگلیسی تنها به دانشگاه های کانادا محدود نمی‌ماند. هر دانشگاه معیارها و مدارک مورد نیاز معتبر خود در زمینه تسلط شما بر زبان انگلیسی را در سایت خود منتشر کرده است. این مدارک معمولا شامل ILTS و TOFELمی‌شود. نمره زبان بالای شما بیش از پیش در اخذ بورسیه دانشگاه های کانادا موثر است.

نمرات بالا در آزمون‌های بین‌المللی

نمره بالا در یکی از آزمون‌های بین‌المللی SAT، ACT، GRE و GPA تا حدود بسیار زیادی بورسیه تحصیلی دانشگاه های کانادا را تضمین می‌کند.

پروپوزال

پروپوزال یا همان طرح تحقیقاتی بر امکان پذیرش شما به خصوص در مقطع دکترا مُهری تمام‌کننده را می‌زند.

نمونه کار

اگر در رشته‌های عملی‌تری همچون هنر درس می‌خوانید و در این باب درخواست پذیرش داده‌اید، نمونه‌ای از کارهایتان ارائه دهید. این نه تنها مزیت است بلکه برای بورسیه گرفتن از دانشگاه های کانادا ضروری جلوه می‌کند.

مدارک مالی و ریز حساب پشتیبان مالی

گواهی پزشکی معتبر دال بر سلامتی شما

فرم درخواست بورسیه دانشگاه‌ های کانادا

حال که تصویری هر چند کلی از پروسه بورسیه دانشگاه‌ های کانادا به دست آمد، وقت آن رسیده است که بپرسیم این بورسیه ها ما را کجا می‌برند؟

لیست دانشگاه های بورسیه کانادا

حالا که خوب از انواع بورسیه ها گفتیم و  شرایط و مدارک لازم را لیست کردیم، وقتش رسیده است برویم سر وقتِ دانشگاه‌هایی که در لیست دانشگاه های بورسیه کانادا جا می‌گیرند. البته که این لیست تمامی آن دانشگاه‌ها را پوشش نمی‌دهد اما دست‌کم ما را با پنج‌ تا از مهم‌ترین و معتبر ترین‌شان آشنا می‌کند:

دانشگاه سیمون فریزر Simon Fraser

سیمون فریزر دانشگاهی درست در مرکز ایالت بریتیش کلمبیاست که تقریبا تمامی انواع بورسیه‌های تحصیلی کانادا را پوشش و به دانشجویانش ارائه می‌دهد. این دانشگاه در سال 1965 تاسیس شده است و در بالاترین نقطه‌های رنکینگ دانشگاه‌های کانادا قرار دارد.

دانشگاه ساسکاچوان Saskatchewan

این یکی دیگر از خدمات بورسیه دانشگاه‌ های کانادا را در بالاترین سطح عرضه می‌کند. دانشگاه ساسکاچوان در سال 1907 تاسیس گردید و اکنون در شهر ساسکاچوان به عنوان یکی از برترین دانشگاه‌های دولتی کانادا مشغول فعالیت است.

دانشگاه مانیتوبا Manitoba

دانشگاه مانیتوبا قدمتی 137 ساله دارد. این دانشگاه در غرب کاناداست و در ارائه بورسیه تحصیلی کانادا یک سر و گردن از بورسیه دانشگاه های کانادا بالاتر است. این دانشگاه به واسطه ارائه آموزش‌های نوین در رشته‌های تحصیلی پزشکی و مهندسی و حقوقی شهرت دارد.

دانشگاه تورنتو

دانشگاه تورنتو از بهترین دانشگاه‌های شمال قاره آمریکا به شمار می‌رود. اگر بتوانید از این دانشگاه به همراه بورسیه تحصیلی پذیرش بگیرید، آینده تحصیلی درخشانی در انتظارتان خواهد بود. بورسیه‌های تحصیلی این دانشگاه تنها به مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا اختصاص یافته است.

دانشگاه یورک York

دانشگاه یورک 200 امین دانشگاه بزرگ دنیاست و در ایالت انتاریو واقع شده است. این دانشگاه حتی در مقطع لیسانس نیز به دانشجویانش بورسیه می‌دهد. مبلغ بورسیه دانشگاه یورک نسبت به سوابق تحصیلی هر دانشجو از 500 تا 14000 دلار است.

فهرست  بورسیه دانشگاه های کانادا ، اعم از دولتی و غیر دولتی، به این پنج دانشگاه بزرگ کانادا ختم نمی‌شود. کافی است گشتی در فضای مجازی بزنید تا از تمامی این لیست‌ها و امکانات تحصیلی دیگر کانادا آگاه شوید. بورسیه دانشگاه های کانادا یک بخت و یا موهبت بزرگ است که نظام آموزشی کانادا نه تنها به بومیان بلکه به دانشجویان بین‌المللی خود هدیه می‌دهد.

3/5 (1 نظر)
دریافت مشاوره رایگان
برای دریافت مشاوره رایگان شماره تماس خود را در کادر زیر وارد کنید:

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خبرنامه
عضویت در خبرنامه هفتگی سالیان

برای اشتراک در خبرنامه ایمیل خودرا در کادر زیر وارد کنید

دریافت مشاوره رایگان
برای دریافت مشاوره رایگان شماره تماس خود را در کادر زیر وارد کنید:
دسته‌بندی‌ها
پیشنهاد میکنیم این مقالات را هم بخوانید
Call Now Button