چهار سوال رایج درباره رزومه تحصیلی کانادا

رزومه تحصیلی کانادا
فهرست مطالب

رزومه تحصیلی کانادا در فرایند اخذ پذیرش از کالج ها و دانشگاه‌های این کشور از چنان اهمیتی برخوردار است که حال بدل به یک مهارت شده است: مهارت رزومه‌نویسی! در مسیر کسب مهارت نگارش رزومه تحصیلی کانادا شما خواهید آموخت که چگونه می‌توان در سه و یا چهار صفحه از مسئولان پذیرش در مراکز تحصیلی کانادا دلبری کرد و مجوز تحصیل گرفت.

اما شما این‌جا مهارت رزومه‌نویسی را نخواهید آموخت بلکه با مرور مقدمه‌هایی برای آشنایی کامل نسبت به نگارش یک رزومه کامل و جذاب و مدهوش‌کننده آماده خواهید شد.

تا پای رزومه‌ تحصیلی کانادا به میان می‌آید، چهار سوال از پس پشتِ دغدغه‌های ریز و درشت دریافت ویزای تحصیلی کانادا راه باز می‌کنند و به ذهن متبادر می‌شوند: چرا رزومه تحصیلی مهم است؟ تفاوت رزومه تحصیلی با دیگر رزومه‌ها چیست؟ رزومه تحصیلی شامل چه مواردی است و چگونه رزومه تحصیلی می‌نویسیم؟

چرا رزومه تحصیلی مهم است؟

چرا رزومه تحصیلی مهم است؟

در یادداشت هشت باور غلط درباره رزومه‌نویسی نوشتم  رزومه آینه تمام نمای اعمال شماست. فرقی نمی‌کند که رزومه را برای چه کسی و به چه مقصود نوشته‌اید؛ خواه رزومه‌ای کاری باشد و یا رزومه‌ای جهت اخذ پذیرش از کالج های کانادا. در این میان آن‌چه که اهمیت دارد، زبان بُرّا و قَرّای رزومه‌ست. به هر ترتیب رزومه بناست در غیاب‌تان از شما یک تصویر منسجم، قوی و البته صادقانه به نمایش بگذارد.

محل کار و یا مرکز تحصیلیِ هدف نیز بی‌تردید حق دارد بداند که گزینه‌هایش برای پذیرش چه کسانی‌اند و چه ویژگی‌ها و اهدافی دارند و تا چه اندازه با معیارهای آنان سنخیت پیدا می‌کنند. از این جهت، تا پیش از مصاحبه، رزومه اولین مواجهه شما با مخاطبتان نیز است؛ پس تا آن‌جا که امکان دارد باید صادق و کم‌نقص باشید.

البته این همه‌ ماجرا نیست. یک رزومه تحصیلی مطابق با کارکرد و اهدافش استانداردهایی دارد؛ به خصوص اگر این رزومه تحصیلی کانادا باشد. رزومه باید در قالبی استاندارد و قیاس‌پذیر ارائه گردد؛ یک چارچوب که شما از آن به گذشته خود می‌نگرید و همزمان در هر آن‌چه را که کردید در معرض نمایش می‌گذارید.

بله! نگارش رزومه برای کانادا از سه منظر پر اهمیت است:

  • اولین مواجهه شما با مخاطب‌تان
  • دریچه‌ای که از آن به گذشته خود نگاه می‌کنید.
  • معیاری‌ برای پذیرش و یا رد درخواست مجوز کار و تحصیل.

رزومه‌ها چه از نظر کانسپت و چه از نظر فرم با یکدیگر متفاوت و قابل مرزبندی‌اند. طبیعتا شما برای ارائه درخواست مجوز تحصیل در کانادا همان رزومه‌ای را نمی‌دهید که مثلا برای ارائه درخواست کار به کارفرمای خود در ایران و یا کانادا عرضه می‌کنید. این تفاوت‌ها بخشی از تعریف رزومه تحصیلی کانادا و رزومه کاری کانادا را در معلوم می‌سازد.

رزومه تحصیلی با دیگر رزومه‌ها چه تفاوتی دارد؟

روزمه‌های تحصیلی از دسته رزومه‌هایی‌اند که تنها برای اخذ پذیرش در مراکز تحصیلی کانادا نوشته و ارسال می‌شوند. این طبیعتا فرق دارد با ارسال رزومه کاری برای کانادا و یا هر معرفی‌نامه دیگری که توانایی و قابلیت‌های شما را عرضه می‌کند. تفاوت بنیادین رزومه تحصیلی با مثلا رزومه کاری از اهداف و کارکرد آن‌ها مایه می‌گیرد.

رزومه کاری جهت متقاعد ساختن کارفرمایان برای استخدام شما در کسب و کار آن‌هاست. در حالی که رزومه تحصیلی بنا دارد از جهات گوناگون مسئولان پذیرش دانشگاه‌ها و کالج‌ها را متقاعد سازد که مستحق دریافت خدمات و امکانات رفاهی آنان برای پیشرفت در زمینه‌های تحصیلی هستید. به همین خاطر هم آیتم‌های این یکی با دیگر متفاوت است.

رزومه تحصیلی قرار است به این سوال پاسخ دهد که سابقه تجربی شما با رشته‌ای که متقاضی تحصیل در آن هستید چقدر جور از آب در می‌آید؟ سابقه پژوهشی و تحلیلی شما برای رشته مد نظر مناسب است و یا نه؟  چقدر خلاقیت دارید؟ تا چه اندازه می‌توانید در کار تیمی موفق باشید؟ چقدر مسئولیت‌پذیر هستید؟ در زمینه‌های علمی و آکادمیک چه دستاوردی دارید؟ نگاهی بیندازید به یک نمونه رزومه تحصیلی و ببینید نگارنده/ صاحب رزومه چگونه به هر یک از این سوالات پاسخی در خور می‌دهد.

نمونه رزومه کاری برای مهاجرت به کانادا اما تا حدودی سر و شکل متفاوتی دارد. ببینید صاحب رزومه چگونه از قابلیت‌های فردی‌اش پرده برمی‌دارد و همزمان تبحرش در زمینه‌های غیرحرفه‌ای را به رخ می‌کشد. او به کارفرما خواهد گفت که نه تنها در زمینه کاری از تجربیاتی برخوردار است بلکه در همین حوزه نیز به طرق مختلف خرده دانشی کسب کرده و غیره.

حال با مقایسه دو نمونه از رزومه‌های کاری و تحصیلی بیش از پیش به چارچوب‌ها و استانداردهای رزومه تحصیلی کانادا نزدیک شده‌ایم و تنها یک قدم دیگر تا آیتم‌های این دسته از رزومه‌ها فاصله داریم.

رزومه تحصیلی کانادا شامل چه مواردی است؟

رزومه تحصیلی کانادا شامل چه مواردی است؟

یک رزومه تحصیلی کانادا واقعا چه آیتم‌هایی را در بر می‌گیرد؟ در بالا با کانسپت رزومه تحصیلی کانادا آشنا شدید و حالا وقت آن رسیده است که فرمت این دسته رزومه کانادایی را دریابید:

رزومه تحصیلی کانادا تنها دو و در نهایت سه صفحه است؛ مختصر و مفید. ابتدا در سربرگ اطلاعاتی موجز اما دقیق از مشخصات فردی‌تان ارائه می‌دهید و در ادامه به صورت مشخص از علاقه‌مندی‌های پژوهشی(Research Interests)، فهرست مدارک تحصیلی (Education)، فهرست مقالات، کتب و تالیفات (Publications)، افتخارات و جوایز(Honors and Awards) ، سوابق تدریس (Teaching Experiences)، تجربه کاری(Work Experiences)، مهارت زبان (Language Skills)، مهارت‌های کامپیوتری(Computer Skills) و تجربیات مشارکت با سازمان‌ها می‌نویسید.

البته که هر یک از آیتم‌های بالا تعاریف و شکل و شمایل مشخصی دارند. بخشی از آن در یادداشتی که پیش‌تر منتشر کرده‌ام آمده است و بخشی دیگر در جواب سوال چهارم که خود یادداشتی جداگانه می‌طلبد خواهد آمد: چگونه رزومه تحصیلی کانادا را بنویسیم؟ با وجود این نگاهی به فرمت رزومه تحصیلی کانادا می‌تواند بسیار راه‌گشا باشد. آن‌چه بیش از هر چیز اهمیت دارد، درکِ نیازهای کالج و یا دانشگاه مربوطه و همچنین شناختی جامع نسبت به اهداف رزومه تحصیلی است. با خواندن مقاله نحوه نوشتن رزومه تحصیلی برای کانادا می توانید با جزئیات کامل نوشتن رزومه تحصیلی آشنا شوید.

نگاهی کوتاه به بایدها و نبایدهای رزومه تحصیلی کانادا

نگاهی کوتاه به بایدها و نبایدهای رزومه تحصیلی کانادا

اما اگر بخواهیم به طور خلاصه و کاربردی به باید ها و نباید های رزومه اشاره کنیم، باید بگوییم که مهم ترین موضوع پیرامون رزومه، داشتن بار معنایی آن است. علاوه بر این باید توجه داشته باشید که در مقطع دکترا باید رزومه خود را برای استاد سوپروایزر آماده کنید، این رزومه باید برای قانع کردن استاد مورد نظر برای پذیرش شما نوشته شده باشد و تاکید را روی مواردی بگذارید که دلیل مناسب بودن شما برای مقطع دکترا در آن دانشگاه می باشند.

بدیهی است که رزومه باید تایپ شده باشد و مطالب بدون سخت گیری و واضح نوشته شده باشند. معمولا توسط دانشگاه ها تعیین می شود که همراه با رزومه چه مدارکی باید ارسال شود ولی معمولا ترجمه مدرک تحصیلی از مواردی است که باید ضمیمه گردند.

تمام تلاش خود را کنید تا در نوشتن رزومه به موارد اضافی و وقت گیر نپردازید. برای مثال وقتی در حال ارسال رزومه برای دانشکده پزشکی هستید نیازی نیست یک پاراگراف درباره موفقیت های خود در زمینه های غیر مرتبط مانند نقاشی بنویسید. چون کسانی که رزومه تحصیلی را بررسی می کنند تعداد بسیاری زیادی رزومه در دست دارند و ترجیح می دهند با اطلاعات مفید مواجه شوند. همچنین نوشتن کل زندگینامه در رزومه توصیه نمی شود. چیزی که مهم است کنجکاو نمودن خواننده برای مصاحبه با شماست. وقتی به مصاحبه دعوت شوید، فرصت خواهید داشت تا موارد تکمیلی را به طور شفاهی بیان کنید. موضوع مهم دیگری که در نوشتن رزومه اهمیت دارد درست نوشتن است. اگر در متن رزومه شما مشکلات گرامری و نوشتاری وجود داشته باشد، جلوه جالبی نخواهد داشت.

 

0/5 (0 نظر)
دریافت مشاوره رایگان
برای دریافت مشاوره رایگان شماره تماس خود را در کادر زیر وارد کنید:

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خبرنامه
عضویت در خبرنامه هفتگی سالیان

برای اشتراک در خبرنامه ایمیل خودرا در کادر زیر وارد کنید

دریافت مشاوره رایگان
برای دریافت مشاوره رایگان شماره تماس خود را در کادر زیر وارد کنید:
دسته‌بندی‌ها
پیشنهاد میکنیم این مقالات را هم بخوانید
Call Now Button