هشت باور غلط درباره نگارش رزومه کار کانادا

درباره-نوشتن-رزومه-کاری-کانادا
فهرست مطالب

توصیه‌ها برای نگارش رزومه کار کانادا به تجویز دارو برای سرماخوردگی شبیه‌تر است؛ هر کس از راه می‌رسد، نسخه‌ای می‌دهد که به خیال خودش تنها نسخه کارامد جهان است و نه تنها سرماخوردگی بلکه همه مرض‌ها را درمان می‌کند، نه تنها به کارِ  ارسال زومه برای کانادا می‌آید بلکه در سراسر جهان کاربرد دارد! نشنیده پیداست که بسیاری از این باورها در مورد نگارش رزومه کار کانادا غلط است.

از طرفی این‌جور تجویزات اغلب درباره کارهایی‌ست که می‌بایست انجام دهیم؛ یک بشقاب نشاسته سر صبح، یک لیوان تخم‌شربتی،  یک بشقاب سوپ، یک عکس سه در چهار برای رزومه، یک رزومه خاص برای هر شغل، جذابیت به مقدار لازم و غیره.

من اما در این یادداشت از همه بایدها و باورهای غلط عبور خواهم کرد و به نبایدها خواهم پرداخت. کاری ندارم که برای ارسال رزومه کاری به کانادا بهتر است چه را چگونه بنویسم بلکه بیش‌تر به این پرسش پاسخ خواهم داد که در نگارش رزومه کار کانادا چه را چگونه ننویسم و یا چه کارهای را انجام ندهیم؟!

پیش از این اما باید تصویر دقیقی از تعریف رزومه به دست دهم؛ رزومه چیست؟ قرار است چه پیامی را از شما به کارفرما و یا درخواست‌کننده نیروی کار ارسال کند و چه تاثیری بگذارد؟ اگر شما هم از متقاضیان ویزای کار کانادا هستید در ادامه با ما همراه باشید.

رزومه کاری چیست؟

رزومه کار کانادا و یا رزومه کار استرالیا، فرقی نمی‌کند!

رزومه کاری، مخاطبش هر که می‌خواهد باشد، شناسنامه حرفه‌ای شماست و بنا دارد سیر تا پیاز آن‌چه را که تا به امروز در سِمَت‌های جوراجور و شرکت‌ها و سازمان‌های گوناگون انجام‌داده‌اید، شرح دهد. سوابق تحصیلی‌تان چیست؟ چطور سر کار رفته‌اید؟ چه کارهایی انجام داده‌اید، با چه کسانی کار کرده‌اید، چه قابلیت‌هایی به دست آورده‌اید؟ چه جور کارمندی بودید و چه جور آدمی هستید؟ کجا می‌شود پیدایتان کرد؟ چطور می‌شود با شما تماس گرفت؟ رزومه قرار است به یکی دوجین از این دست سوالات درباره شما جواب دهد و هدف‌تان را روشن سازد و پیرامون موفقیت‌تان در تصاحب یک شغل دلخواه و در جای باب طبع‌تان ضمانت دهد.   و اصلا به همین دلیل است که اهمیتی روز افزون دارد.

رزومه کار کانادا، می‌باید، کارفرمای آینده‌تان را مجاب کند که یک این کاره هستید، باید مجابش کند که شما همان کسی هستید که مدت‌هاست دنبالش می‌گردد و می‌توانید در سازمان و یا شرکت خصوصی عنصری تاثیرگذار باشید. پس همان‌قدر که مهم است برای نگارش رزومه چه کارهایی را باید انجام دهید، بهتر است بدانید چه کارهایی را نباید انجام ندهید.

جواب بخشی از این سوالات در مرور قانون استخدام کانادا به دست خواهد آمد  و برخی دیگر را در این یادداشت بیان خواهیم کرد.

باورهای غلط درباره رزومه ‌نویسی کانادا

باورهای غلط درباره رزومه ‌نویسی کانادا

صرف‌نظر از این‌که توصیه‌های این و آن درباره نگارش رزومه کار کانادا چقدر خیرخواهانه و حاصل مصلحت‌اندیشی باشد و منبع دانسته‌های قبلی ما درباره این موضوع چیست و از کجا آب می‌خورد، همیشه یکی دو باور لا به لای آن‌ها وول می‌خورد و همه چیز را زیر سوال می‌برد. بیایید چندتایی از این باورهای غلط رایج را مرور کنیم:

  • رزومه کار کانادا:  هر چه پر بار تر بهتر

نه، این آش شله قلم‌کار نیست که پر ملاتش دلِ خریدار را به دست آورد. ما از رزومه کار کانادا حرف می‌زنیم که مخاطبش اغلب مدیران کسب و کار است. آن‌ها وقت ندارند که به درد دل ما گوش دهند و یا افتخارات‌مان را یکی یکی بشمارند. به کارفرمای آینده خود اطلاعات دقیق، قابل اثبات و استناد بدهید . چیزی دهید که بتوان آن را به چیزی گرفت. اگر بیش از 20 سال سابقه کار دارید، لازم نیست همه آن را در رزومه خود بیاورید؛ سوابق کاری در ده و یا دوازده سال اخیر به اندازه کافی اطلاعات دقیقی از شما ارائه خواهد داد. در رزومه کاری خود، نه زیادگویی کنید و نه مختصر باشید. مفید بنویسید و مفید اطلاع‌رسانی کنید.

  • رزومه کار کانادا را اول شخص بنویس

پر بیراه نیست. به هر ترتیب این رزومه شماست و طبیعی است که آن را از جانب خودتان شرح و تفصیل دهید؛ هیچ عیب ندارد. اما زیاده‌گویی از خود و گرفتار آمدن در دام اول شخص مفرد مخاطب را پس می‌زند؛ غرور را کنار بگذارید و منیت را از سر بیندازید. خیلی از «من» و عبارات و ضمایر که از تبختر حکایت کنند، استفاده نکنید. صادق باشید، متواضع بنویسید و هر آن‌چه را که واقعا هستید به نمایش بگذارید. این بهتر است.

  • حتی اگر بلد نیستی، بگو بلدم

بله، در رزومه کار کانادا هر آن‌چه را که واقعا هستید به نمایش بگذارید. اگر یک تریلر بار از مهارت و توانایی‌های داشته خود راهی میز کارفرما کنید، او خیلی زود متوجه بار خالی شما می‌شود و دست‌تان را می‌خواند. مردم می‌فهمند، راجع به گفته‌ها و حرف‌هایتان تحقیق می‌کنند و در نهایت به جمع‌بندی می‌رسند. در رزومه کار کانادا چیزی ننویسید که بعد تر نتوانید اثباتش کنید؛ صادق باشید، صمیمی و راحت.

  • جذاب باشید

جذاب باشید، چه عیبی دارد؟! اصلا هر چه جذاب‌تر، توِ دل برو تر! اما یادتان باشید که یک رزومه کار کانادا جذابیتش را از فرم‌های خوش بر و رنگ نمی‌گیرد. لازم نیست حتما رزومه‌تان رنگی باشد تا دل مخاطب را به دست آورید. رزومه‌تان را تمیز بنویسید، مختصر توضیح دهید و برای هر چه که ادعا کردید، مدرک بیاورید. مثلا اگر نوشته‌اید کارشناسی ارشد رشته مربوطه را در چنته دارید، همان‌جا لینکی قرار دهید که مخاطب را به تصویر مدرک تحصیلی‌تان هدایت کند.

در روزمه کاری جذاب‌تان از پاراگراف‌های طولانی پرهیز و از فونت‌های خوانا و اندازه‌های استاندارد استفاده کنید. همه این‌ها به آن معنا نیست که سر و شکل فرم‌تان را نادیده بگیرید؛ اصلا. از فرم‌های آماده استفاده کنید. این فرم‌ها در همه ابعاد از استانداردهای لازم برخوردارند.

  • رزومه کار کانادا هر چه متنوع‌تر، جذاب‌تر

دیده‌اید فلانی، با این تصور که تنوع همیشه جذاب است، از تجربه تشک‌دوزی تا حسابداری و مدیریت منابع انسانی را یک‌جا در رزومه‌اش می‌آورد و مخاطب را ملغمه‌ای از کارها سردرگم می‌گذارد. او فکر می‌کند که تجربیات متنوع کاری و از این شاخه به آن شاخه پریدن‌های مکرر، انعطاف‌پذیری‌اش را به رخ کارفرما می‌کشد. اما هرگز چنین نیست. تنها نکته‌ای که از این قیقاج رفتن‌ها دست کارفرما را می‌گیرد، تردید، تزلزل و بی‌ثباتی شماست.

یادتان باشد که کارفرما پی یک گنجشک نیست که از از این شاخه به آن شاخه پریدن‌هایتان ذوق‌زده‌اش کند. او به دنبال یک نیروی کار سخت‌کوش، مصمم، ثابت‌قدم، ماهر و حتما دارای ثبات حرفه‌ای است. اگر قصد دارید کارفرما را با مهارت‌ها و حرفه‌های گوناگون جلب کنید، آن‌ها را حدالامقدور و با رعایت صداقت و روراستی کنار هم بگذارید و شبکه‌ای بسازید که در نهایت به هدف نهایی و بزرگ شما می‌انجامد.

  • عکس رزومه کار کانادا رنگیش خوب است

چه اشتباه بزرگی!

آیا می‌دانستید که رزومه کانادا و انگلیس و آمریکا نباید عکس داشته باشد؟! درست خوانید. رزومه‌ها برای شرکت‌هایی که در این سه کشور مشغول‌اند، می‌بایست بی‌عکس باشند. می‌پرسید چرا؟ چون دولت‌مردان این کشورها اصرار دارند اشتغال نباید در چنگ تبعیض‌های نژادی و جنسیتی بیفتد و تصویر یکی از ابزاری‌ست که می‌تواند کارفرما را به رد رزومه به خاطر تبعیض‌هایی از این دست ترغیب کند.

  • شماره تلفن و آدرس کافی است، بیش‌تر ننویسید

شاید اگر رزومه را در دوران قطار دودی تهیه می‌کردید، شماره تلفن و آدرس برای اطلاعات تماس شما کافی بود اما راستش را بخواهید امروزه و در دوران سفر بشر به کُرّات دیگر، این دو آیتم اگر چه لازم اما کافی نیستند. حالا همه ما در یکی و یا همه شبکه‌ها و پلتفرم‌های اجتماعی یک پروفایل و یا اکانت داریم که می‌تواند چهره مناسبی از ما به کارفرما ارائه دهد. پس از ذکر آن‌‎ها خودداری نکنید. بگذارید کارفرمایتان بهتر و دقیق‌تر شما را ببیند و بشناسد.

  • رزومه تحصیلی همان روزمه کاری است

مدت‌ها تصور می‌کردم روزمه کاری کانادا با نوشتن رزومه برای دانشگاه های کانادا فرقی نمی‌کند. این یکی از پیش‌فرض‌های اشتباهی بود که نمی‌دانم از کجا و چگونه اما در باور من جاخوش کرده بود. اما امروز فهمیدم که در تمام این مدت نسبت به این مسئله جاهل بودم.  حقیقت این است که رزومه تحصیلی برای کانادا با رزومه کاری برای کانادا زمین تا آسمان فرق دارد. کافی است چند نمونه رزومه برای دانشگاه های کانادا را ببینید تا به تفاوت ماهوی این دو پی ببرید. می‌کوشیم در یک یادداشت نسبتا مفصل از رزومه تحصیلی برای کانادا حرف بزنیم و ویژگی‌های متمایزش را مرور کنیم.

رزومه کار کانادا همه چیز نیست

بد نیست حالا که تا این‌جا آمدید، به مشاغل پر در آمد کانادا نیز سری بزنید و کار دانشجویی در کانادا را از نظر بگذرانید. اما هرگز فراموش نکنید که بهترین رزومه‌های دنیا هم نمی‌توانند همه چیز را برای شما تمام کنند. رزومه هم یکی از آن چیزهاییست که لازم است اما کافی نیست. رزومه‌ها تنها شما را تا پای میز مصاحبه می‌آورند و بس. بیش از این کارکرد ندارند. پشت میز مصاحبه که نشستید، دیگر همه چیز به عهده خودِ شماست؛ در حقیقت شما، رفتار و تسلط‌ و مهارت‌های ارتباطی‌تان تعیین‌کننده خواهید بود، نه رزومه. برایش وقت بگذارید، وسواس به خرج دهید و با دقت بنویسید اما انتظار نداشته باشید که رزومه تمام‌کننده باشد. رهایی‌بخش شما، خودتان هستید نه آن دو صفحه رزومه‌ای که تدارک دیده‌اید.

تا به حال رزومه کار کانادا را از نزدیک دیده‌اید؟!

تا به حال نمونه رزومه کاری کانادا را از نزدیک دیده‌اید؟! در پایین یادداشت چند نمونه از آن‌ها را آورده‌ام تا شما هم مثل من با استانداردهای رزومه‌نویسی آشنا شوید. لینک‌های زیر می‌توانند در نگارش رزومه کار کانادا الهام‌بخش شما باشند.

 

نمونه اول از روزمه کاری کانادا

نمونه دوم از رزومه کاری کانادا

نمونه سوم از رزومه کاری کانادا

0/5 (0 نظر)
دریافت مشاوره رایگان
برای دریافت مشاوره رایگان شماره تماس خود را در کادر زیر وارد کنید:

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خبرنامه
عضویت در خبرنامه هفتگی سالیان

برای اشتراک در خبرنامه ایمیل خودرا در کادر زیر وارد کنید

دریافت مشاوره رایگان
برای دریافت مشاوره رایگان شماره تماس خود را در کادر زیر وارد کنید:
دسته‌بندی‌ها
پیشنهاد میکنیم این مقالات را هم بخوانید
Call Now Button